Η οικογένεια του ελληνικού βόλεϊ και η κοινότητα της διαιτησίας πενθούν για την απώλεια του Αντώνη Δούκα, που έφυγε από τη ζωή το πρωί (17/11), σε ηλικία 89 ετών.

Ο Αντώνης Δούκας θεωρείται από τους πρωτοπόρους του ελληνικού βόλεϊ και από τους ανθρώπους που έκαναν τεράστιες προσπάθειες για τη διάδοση και ανάπτυξή του στην Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπηρέτησε το άθλημα από όλα τις θέσεις: αθλητής, προπονητής, παράγοντας και διαιτητής, ενώ γιος του είναι ο Νίκος Δούκας, πρώην διεθνής βολεϊμπολίστας και πασαδόρος του Άρη επί σειρά ετών.

Ο Αντώνης υπήρξε ήταν από τους πρώτους διεθνείς διαιτητές της ελληνικής διαιτησίας και καθηγητής στο Αμερικανικό Κολέγιο. Μάλιστα, από δικές του πρωτοβουλίες το Αμερικανικό Κολέγιο ανέπτυξε και καλλιέργησε το βόλεϊ, ενώ η χρήση του κλειστού γυμναστηρίου από τις ομάδες βόλεϊ ήταν έργο του Αντώνη Δούκα.

Επίσης, ήταν προπονητής στην ομάδα Εφήβων του Άρη που κατάκτησε το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων, το 1965, ενώ για πολλά χρόνια ήταν προπονητής στη δυνατή ομάδα της ΧΑΝΘ. Ο Αντώνης Δούκας αφήνει παρακαταθήκη το πλούσιο συγγραφικό έργο του για το βόλεϊ, ενώ μετά τη συνταξιοδότησή του ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και την ποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης