Βλάχος: «Κάναμε ανεπίτρεπτα και επαναλαμβανόμενα λάθη»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020, 08:21
Βλάχος: «Κάναμε ανεπίτρεπτα και επαναλαμβανόμενα λάθη»

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής ομάδας των ανδρών, μετά την ήττα από την Ιταλία στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο της Βουδαπέστης.

Τόσο η τεχνική ηγεσία όσο και οι διεθνείς μας στις δηλώσεις τους στάθηκαν στα επαναλαμβανόμενα λάθη που έφεραν το αρνητικό αποτέλεσμα.

Πάντως, επεσήμαναν ότι τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα και έριξαν το βάρος στα επόμενα ματς του ομίλου με Γεωργία και Γαλλία, στα οποία η νίκη είναι μονόδρομος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά το τέλος του ματς:

«Δεχθήκαμε γκολ πάλι με τους ίδιους τρόπους όπως στα τελευταία ματς με τους Ιταλούς. Γκολ στην κόντρα, ενώ εμείς ήμασταν με παίκτη παραπάνω, πράγμα που είναι ανεπίτρεπτο σε αυτό το επίπεδο, και τρία σουτ έξω από τα 6-7 μέτρα. Παράλληλα, είχαμε ξανά πολύ χαμηλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω και δεν βρίσκαμε εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η ιταλική άμυνα παρέμεινε σκληρή σε όλο το ματς και εμείς κάναμε πολλά λάθη».

Για το τι σημαίνει αυτή η ήττα για την εθνική ομάδα εν όψει της συνέχειας, ο κ. Βλάχος δήλωσε: «Ο πρώτος μας στόχος ήταν να μπούμε στην οκτάδα και είμαστε μέσα σε αυτόν. Ας κερδίσουμε τώρα τα δύο επόμενα ματς και θα δούμε ποιον αντίπαλο θα έχουμε στην επόμενη φάση. Το βασικό ζητούμενο για μας είναι να βελτιώσουμε στη συνέχεια το παιχνίδι μας και κυρίως τον τρόπο που κάνουμε επίθεση. Πρέπει να παίρνουμε πιο σωστές αποφάσεις και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Ο τερματοφύλακας της Ελληνικής ομάδας Μανώλης Ζερβεδάς, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση κόντρα στους Ιταλούς, δήλωσε: «Δεν θα σταθώ στη δική μου απόδοση αλλά στο αποτέλεσμα. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας. Παρά την ήττα, δεν χάθηκε τίποτα στη διοργάνωση. Είχαμε ένα σημαντικό πρόβλημα στον παίκτη παραπάνω, το οποίο δυστυχώς συνεχίζεται από το καλοκαίρι, και ελπίζω στη συνέχεια να βρούμε λύσεις για να φέρνουμε καλύτερα αποτελέσματα. Έχουμε μπροστά μας δύο σημαντικά ματς κόντρα σε αξιόλογους αντιπάλους και πρέπει να τα κερδίσουμε για να πάρουμε τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Μετά, στο χιαστί παιχνίδι ήταν αναμενόμενο να έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο και θα τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε».

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020, 08:35