Το επί κοντώ των ανδρών ήταν το πρώτο αγώνισμα της δεύτερης ημέρας του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στη Σερβία, εκεί όπου τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Εμμανουήλ Καραλής.

Ο 22χρονος αθλητής πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία στο Σμεντέρεβο και με άλμα στα 5.70μ κατέλαβε την πρώτη θέση στο αγώνισμα, κατακτώντας και αυτός το εισιτήριο που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα του με ένα χαμένο άλμα στα 5.30μ. Εν συνεχεία άφησε τα 5.40μ, πέρασε με την τρίτη τα 5.50μ, 5.60μ και 5.70μ, ενώ δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 5.80 μέτρα.

Ο Έλληνας επικοντιστής έχει μπροστά του την πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23, τον πρώτο του αγώνα στόχο στη σεζόν, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Aπό εκεί και πέρα, σε τροχιά πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες επέστρεψε από σήμερα η Ελισάβετ Πεσιρίδου, χάρη στην εξαιρετική της εμφάνιση στη δεύτερη ημέρα των Βαλκανικών Αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου διένυσε την απόσταση σε 13.06, που είναι η καλύτερη επίδοση της από το 2018 μέχρι σήμερα και κατάφερε να κάνει το χρόνο που κυνήγησε στην κούρσα της Γενεύης, όταν και υπέστη θλάση.

Η Πεσιρίδου παρά τις ενοχλήσεις των τελευταίων ημερών κατάφερε να μπει στον αγώνα και να πετύχει την εμφάνιση, που θα της δώσει το δικαίωμα να αγωνιστεί για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Πεσιρίδου πριν τη σημερινό αγώνα ήταν στην 42η θέση και πλέον θα είναι αρκετά πάνω από τη 40η θέση, που δίνει πρόκριση στους Αγώνες.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Νίκος Ανδρικόπουλος στο τριπλούν, αφού στο τελευταίο του άλμα «προσγειώθηκε» στα 16,73 μ. κα βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 16,47 μέτρα. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έκανε πολύ καλό αγώνα, αφού ξεκίνησε με 16,23 μ., στο τέταρτο του άλμα σημείωσε 16,41 μ. και στο έκτο το 16,73 μ., ενώ ήταν άκυρος στις υπόλοιπες προσπάθειες.

Ο 24χρονος αθλητής πέτυχε μια επίδοση που από καιρό είχε δείξει πως είναι σε θέση να κυνηγήσει και έβαλε τις βάσεις για καλύτερες εμφανίσεις στο εγγύς μέλλον και ιδιαίτερα στις διοργανώσεις του 2022. Το 16,73 μ. είναι η όγδοη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης