Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση επικράτησε 2-1 του Τζόκοβιτς στο Mubadala World Tennis Championships του Άμπου Ντάμπι και προκρίθηκε στον τελικό.

Για τρίτη φορά στην καριέρα του ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας νίκησε τον Σέρβο, έστω κι αν αυτή τη φορά ήταν σε αγώνα επίδειξης. Ένα μήνα μετά την κατάκτηση του ATP Finals, ο 21χρονος Έλληνας τενίστας, νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, αντιμετώπισε στα ημιτελικά του Mubadala World Tennis Championship στο Άμπου Ντάμπι τον Σέρβο άσο, νο 2 στον κόσμο, και, παρ’ όλο που έχασε το πρώτο σετ με 6-3, κατάφερε να πάει το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ και να το πάρει με 7-6(4) και στο τρίτο σετ έφτασε στο 6-4 και στη σπουδαία νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι προκρίθηκε στον τελικό, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος στον άλλο ημιτελικό θα αγωνιστεί με τον 23χρονο Ρώσο Κάρεν Χασάνοφ, νο 17 στον κόσμο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσιτσιπάς νίκησε για πρώτη φορά τον Τζόκοβιτς στις 09-08-2018, στον Γ΄ γύρο του Rogers Cup στο Τορόντο με 2-1 λαι για δεύτερη στις 11-10-2019, στα προημιτελικά του όπεν της Σανγκάης με ανατροπή 2-1. Μία φορά έχει νικήσει και τον Ράφαελ Ναδάλ, στις 11-05-2019 για τα ημιτελικά του όπεν της Μαδρίτης με 2-1.

Υπενθυμίζεται πως, στον πρώτο αγώνα του Άμπου Ντάμπι, ο Τσιτσιπάς είχε νικήσει με 6-3, 6-4 και απέκλεισε τον 22χρονο Ρώσο Αντρεϊ Ρούμπλεφ, νο 23 στον κόσμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης