Ο Στέφανος Τσιτσιπάς όρθωσε ανάστημα, κοίταξε στα μάτια και πάλεψε απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, όμως ο Σέρβος τενίστας, Νο. 1 στην παγκόσμια κατάταξη, αποδείχθηκε πιο τυχερός. Ο «Νόλε» με 3-2 σετ (6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1) δικαιολόγησε την κλάση και την εμπειρία του και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Ο Τζόκοβιτς πλέον ετοιμάζεται για μία γιγαντομαχία απέναντι στον θρύλο Ράφα Ναδάλ.

Ο Τσιτσιπάς, που βρέθηκε να χάνει 2-0 χωρίς να μπορεί να βρει ρυθμό, πέτυχε καθοριστικό μπρέικ στο τρίτο σετ και επέστρεψε στη διεκδίκηση του τελικού, αφού έριξε στο… καναβάτσο τον Σέρβο και ισοφάρισε σε 2-2. Στο πέμπτο σετ ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αιφνιδιάστηκε και με τον Τζόκοβιτς να πανηγυρίζει δύο μπρέικ έχασε με 6-1. Ο Τσιτσιπάς έδειξε τεράστιο «μέταλλο» απέναντι σε έναν απ’ τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών και απέδειξε πως το μέλλον στο άθλημα είναι ολόδικό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε το ματς πολύ επιθετικά και έφτασε στο μπρέικ πόιντ με ένα γρήγορο 40-0, ωστόσο ο Τζόκοβιτς επέστρεψε γρήγορα και έσβησε δύο φορές το μειονέκτημά του. Έτσι, κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του και σε επτά λεπτά να πετύχει το 1-0. Στο δεύτερο γκέιμ οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με την διαφορά ότι ο Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε το μπρέικ, προηγήθηκε 2-0 και απέκτησε προβάδισμα στο πρώτο σετ. Μάλιστα, ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε το momentum που έχτισε από το πρώτο γκέιμ και με την συμπλήρωση των 13 λεπτών αγώνα έφτασε στο 3-0. Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωταθλητής υπερασπίστηκε το σερβίς του, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει πίσω το μπρέικ, με αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς με 6-3 να κλείσει το πρώτο σετ και να προηγηθεί 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 1-0 και 2-1, δείχνοντας να έχει καλύτερα χτυπήματα και μεγαλύτερη ψυχραιμία σε σχέση με το πρώτο σετ. Πάντως, ο Τζόκοβιτς έδειξε και σε αυτό το σετ την κλάση του και με μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ προηγήθηκε 3-2. O Σέρβος μάλιστα κατάφερε να χτίσει τεράστιο προβάδισμα, αφού συνέχισε με νέο μπρέικ και βρέθηκε αγκαλιά με την κατάκτηση και του δεύτερου σετ. Στο όγδοο γκέιμ ο Τζόκοβιτς σέρβιρε και με 6-2 προηγήθηκε 2-0, βάζοντας τον Τσιτσιπά με την πλάτη στον τοίχο.

 

 

 

Το τρίτο σετ ήταν δίχως… αύριο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς έψαχνε ένα μεγάλο πόντο, ένα μπρέικ και ένα momentum για να επιστρέψει στον αγώνα. Με αυτό το δεδομένο ο Έλληνας πρωταθλητής προσπάθησε να χτίσει την αντεπίθεσή του, με πρώτο κανόνα να κρατήσει αλώβητο το σερβίς του. Τα πρώτα οκτώ γκέιμ κύλησαν με τους δύο αντιπάλους να υπερασπίζονται το σερβίς του, ωστόσο στο ένατο ο Σέρβος «χτύπησε» εκ νέου. Ο «Νόλε» σε κρίσιμο σημείο προηγήθηκε 5-4, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε τη νίκη, καθώς ο Τσιτσιπάς έφτασε στο πολυπόθητο μπρέικ και ισοφάρισε σε 5-5. Αυτή η εξέλιξη έφερε την ψυχολογία στο πλευρό του Έλληνα, ο οποίος όχι μόνο προηγήθηκε 6-5, αλλά με νέο μπρέικ έκλεισε το σετ με 7-5 και μείωσε σε 2-1.

 

 

 

Με κεκτημένη ταχύτητα από το τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς συνέχισε το σερί του και πέτυχε μπρέικ ξεκινώντας με 2-0 στο τέταρτο. Η αντίδραση του Τζόκοβιτς ήταν αναμενόμενη και δεν άργησε να έρθει. Ο Σέρβος πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον αντίπαλό του και γρήγορα επέστρεψε στο σετ (2-2). Μέχρι το φινάλε του σετ οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν στο σκορ και ο Τσιτσιπάς διατηρούσε το προβάδισμα του ενός γκέιμ. Με το σκορ στο υπέρ του 5-4 ο Στέφανος κατάφερε να ρίξει στο… καναβάτσο τον Τζόκοβιτς και να επιστρέψει από την… κόλαση στην διεκδίκηση της νίκης. Ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών με μπρέικ στο δέκατο γκέιμ έφτασε στο 6-4 και ισοφάρισε σε 2-2 τα σετ.

 

 

 

 

 

 

Οι δύο αντίπαλοι προσέφεραν υψηλό θέαμα και ένα άκρως ανταγωνιστικό και συγκλονιστικό παιχνίδι. Στο πέμπτο και τελευταίο σετ ο Τσιτσιπάς έχοντας κοιτάξει στα μάτια τον Τζόκοβιτς έβαλε… πλώρη για την υπέρβαση. Σε αυτό το σημείο ο Τζόκοβιτς ξεδίπλωσε όλο του το ταλέντο και την εμπειρία και επέφερε σημαντικά πλήγματα στον Τσιτσιπά. Ο Σέρβος με δύο συνεχόμενο μπρέικ προηγήθηκε με 4-1 και έφτασε μία ανάσα από την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Ο 33χρονος Σέρβος πήρε και το έκτο γκέιμ (5-1) και παρά την προσπάθεια του Τσιτσιπά να ξεκινήσει μία τελική αντεπίθεση στο έβδομο γκέιμ, με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει, ο Τζόκοβιτς «έσβησε» τα δύο αβαντάζ του Έλληνα άσου και έφτασε στο τρίτο σερί μπρέικ και στη μεγάλη νίκη που τον οδηγεί στον τελικό της Κυριακής.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης