Σε ηλικία μόλις 16 χρονών έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενες φορές το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Γυναικών στο Μοντέρνο Πένταθλο. Δουλεύει σκληρά και δείχνει ότι είναι μία αθλήτρια που βάζει στόχους για να τους πετύχει. Η Κωνσταντίνα Τσολάκη κατάφερε φέτος κι έκανε το repeat αποδεικνύοντας ότι αν έχεις πρόγραμμα και θέληση μπορείς να συνδυάσεις μαθήματα και πρωταθλητισμό. Οι θυσίες που έκανε δικαιώθηκαν και όπως τόνισε ήταν πολύ δύσκολο γιατί χρειάστηκε να αφιερώσει πολλές ώρες προπόνησης.

-Κωνσταντίνα, κατέκτησες για 2η συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι δεν έχεις κλείσει το 16ό έτος της ηλικίας σου. Πόσο ικανοποιημένη είσαι;

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Είναι αρκετά δύσκολο, καθώς είναι πολλά τα αθλήματα και χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ χρόνο. Μ’ αρέσει, όμως, αυτό που κάνω και προσπαθώ να πετύχω και γι αυτό δουλεύω σκληρά. Όταν κατακτάς τον τίτλο δικαιώνονται όλες οι προσπάθειές σου και νιώθεις χαρούμενη».

-Ο ανταγωνισμός φέτος ήταν πολύ μεγαλύτερος. Αυτό το κάνει ξεχωριστό τον τίτλο της πρωταθλήτριας;

«Ήταν πολύ μεγαλύτερος φέτος ο ανταγωνισμός. Πέρυσι δεν είχα τόσο άγχος. Αγωνίστηκα και κατέκτησα το χρυσό. Φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ήθελα να κατακτήσω την πρώτη θέση. Δούλευα γι αυτό όλο τον χρόνο και χαίρομαι που τα κατάφερα».

-Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσεις το διάβασμα με το απαιτητικό άθλημα του Μοντέρνου Πεντάθλου;

«Είναι πολύ δύσκολο επειδή είναι 5 τα αθλήματα. Είναι περιορισμένος ο χρόνος και στο διάβασμα πρέπει να είμαι πολύ συγκεντρωμένη. Δεν είναι εύκολο να το συνδυάζεις, αλλά προσπάθησα».

-Φέτος πήρες και την εμπειρία του εξωτερικού. Θα ήθελες να δοκιμάσεις κι έξω τις δυνάμεις σου;

«Είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Θα ήθελα να ξαναπάω έξω να αγωνιστώ. Είναι μια μοναδική εμπειρία και σε βοηθάει για την εξέλιξή σου. Παράλληλα βλέπεις πως είναι ο ανταγωνισμός».

-Είσαι ένα νέο παιδί που πρωταγωνιστεί στο Μοντέρνο Πένταθλο. Γιατί θα πρότεινες σε κάποιον να ακολουθήσει το άθλημα;

«Παρά το γεγονός ότι είναι πολύ κουραστικό, είναι ένα άθλημα που συνδυάζει ψυχή και σώμα. Άλλες οι απαιτήσεις της ξιφασκίας, ενώ το κολύμπι και το τρέξιμο χρειάζεται ταχύτητα. Το Μοντέρνο Πένταθλο συμπληρώνει τα κενά σου».

-Τι θα ήθελες να ευχηθείς σε σένα και στον κόσμο για το 2019;

«Θα ήθελα να ευχηθώ υγεία, γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο. Κι ο κάθε άνθρωπος να πετύχει τους στόχους που έχει βάλει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης