Tι κι αν ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ήταν ο… κακός του δαίμονας, μετρώντας απέναντί του μόλις μία νίκη σε επτά αγώνες;   

Ο… σεληνιασμένος Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξε στο Παρίσι ότι οι αρνητικές παραδόσεις είναι για να σπάνε και προχωρά ακάθεκτος στο Ρολάν Γκαρός!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απέναντι στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, κι έτσι με το σπαθί του ή για να ακριβολογούμε με τη ρακέτα του, αναδείχθηκε νικητής στον μεταξύ τους προημιτελικό, βλέποντας τις πόρτες της ημιτελικής φάσης του φημισμένου γκραν σλαμ να ανοίγουν διάπλατα γι’ αυτόν.

Ο «Στεφ», παίζοντας τένις αντιπροσωπευτικό της ποιότητάς του και δείχνοντας χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, κατάφερε να θέσει νοκ-άουτ τον Ρώσο και με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) κι έκλεισε θέση για τους «4» της διοργάνωσης, όπου την Πέμπτη (10/6) θα αντιμετωπίσει τον Ζβέρεφ, με στόχο ακόμη μία νίκη που θα του επιτρέψει να προκριθεί στον τελικό!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσιτσιπάς έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι και πήρε μία παλικαρίσια πρόκριση, προκαλώντας μάλιστα μεγάλο εκνευρισμό στον Ρώσο, στον οποίο μονίμως κάτι του έφταιγε στο ματς: από τα ball boys, μέχρι κάποιες φωνές που ακούγονταν και οι οποίες, όπως παραπονιόταν, τον αποσυντόνιζαν.

Προφανώς ο Μεντβέντεφ -που άλλαξε και ρούχα στη διάρκεια του αγώνα- δεν μπορούσε να αποδεχτεί την καταφανέστατη ανωτερότητα του κορυφαίου Έλληνα τενίστα, ο οποίος πήρε πανάξια το πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά και συνεχίζει να ονειρεύεται στην πόλη του Φώτος.

Άξιο αναφοράς μάλιστα είναι το γεγονός ότι  αυτός θα είναι ο τρίτος σερί ημιτελικός Grand Slam και τέταρτος συνολικά για τον «Στεφ», ο οποίος προκρίνεται στους «4» του γαλλικού Όπεν για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Σε περίπτωση μάλιστα που ο «Tsitsifast» νικήσει και τον Γερμανό στην μεταξύ τους μονομαχία τότε θα αναρριχηθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης (σ.σ.: αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο 5).

Ο αγώνας

Ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στο κορτ και, υπερασπιζόμενος το καλό του σερβίς, πήρε με άνεση το πρώτο game. 

 

Η πρώτη απόπειρα του Στέφανου για break δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς ο Ρώσος ισοφάρισε. Ό,τι δεν μπόρεσε όμως στο δεύτερο game ο Έλληνας πρωταθλητής το πέτυχε στο τέταρτο, καθώς τότε έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του κι έφτασε με άνεση στο 3-1.

Αγωνιζόμενος με αυτοπεποίθηση και με χτυπήματα που άγγιζαν το τέλειο απέναντι σε έναν κουμπωμένο Μεντβέντεφ, ο Στέφανος διεύρυνε ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του (4-1).

Εν συνεχεία, κάνοντας το 5-2 με love service game έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου σετ, το οποίο εν τέλει έκανε δικό του, επικρατώντας του Ρώσου με 6-3.

 

O «Στεφ» στο πρώτο σετ επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του και ώθησε σε αρκετά αβίαστα λάθη τον Μεντβέντεφ (12), ο οποίος συνέχισε να τα βρίσκει… σκούρα απέναντι στον Έλληνα πρωταθλητή και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ.

Κι αυτό γιατί ο Ρώσος είδε τον Τσιτσιπά να φτάνει σε ακόμη ένα γρήγορο break και να προηγείται ακόμη και με 3-1. Έτσι, στριμώχτηκε ακόμη περισσότερο στα.. σχοινιά από τον «Tsitsifast», ωστόσο, σε αντίθεση με το πρώτο σετ, το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης αντέδρασε στη συνέχεια.

Ο Μεντβέντεφ ανέβασε στροφές, βρήκε κάποια μεγάλα πρώτα σερβίς και πιέζοντας τον Τσιτσιπά, που σε κάποιες φάσεις υπέπεσε σε εύκολα λάθη, έκανε δικά του τα επόμενα τρία games.

 

Έτσι, παίρνοντας πίσω το σερβίς του, έκανε την ολική ανατροπή, φτάνοντας στο 4-3, ενώ συνέχισε να έχει το προβάδισμα κάνοντας το 5-4, μετά από ένα μεγάλο σε διάρκεια γκέιμ με πολλά και εντυπωσιακά ράλι.

Ο Τσιτσιπάς όμως επιδεικνύοντας ψυχραιμία και δείχνοντας χαρακτήρα, έσωσε διπλό σετ πόιντ του Μεντβέντεφ και ισοφάρισε σε 5-5, ενώ ακολούθησαν love service games από τους δύο αντιπάλους, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το σετ στο τάι μπρέικ.

 

Εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε γρήγορα το 3-0 και με συνοπτικές διαδικασίες έφτασε στο 7-6, κάμπτοντας την αντίσταση του αντιπάλου του, για το 2-0 στα σετ!

 

Το τρίτο σετ ήταν κλειστό και σε αυτό ο Μεντβέντεφ έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να μπει εκ νέου στο παιχνίδι. Στα πρώτα τέσσερα game οι δύο αντίπαλοι υπερασπίστηκαν το σερβίς τους, με τον Ρώσο να εκμεταλλεύεται το πολύ καλό του ντροπ σοτ, κάνοντας το 2-2.

Στη συνέχεια με break πήρε την ώθηση για να φτάσει στο 4-2, ωστόσο ο Στέφανος πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον αντίπαλό του και, παίρνοντας πίσω το σερβίς του, ισοφάρισε σε 4-4.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να τελειώσει το ματς.

Μάλιστα συνέχισε να δείχνει χαρακτήρα και αυτό φάνηκε και στο 12ο game, όπου αν και βρέθηκε να χάνει με 40-0 με συνεχόμενους πόντους πήρε τη νίκη-πρόκριση, στέλνοντας στο καναβάτσο το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

 

 

 

 

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης