Τη λύπη του επειδή δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί στις αναμετρήσεις της εθνικής μας ομάδας με αντίπαλο την Λιθουανία, στην προσπάθεια για άνοδο στην πρώτη κατηγορία του Davis Cup, εξέφρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε συνέντευξη Τύπου, στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, επαναλαμβάνοντας ότι παίζοντας με το εθνόσημο τον κάνει πάντα υπερήφανο.

«Είναι σημαντικό αυτό που έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής. Και παρόλο που δεν θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ αυτή την εβδομάδα, το οποίο με πικραίνει γιατί ήθελα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, είναι σημαντικό ότι βρίσκομαι στην Ελλάδα. Πάντα όταν επιστρέφω στην Ελλάδα νιώθω τρομερή χαρά και αναζωογόνηση», είπε ο Έλληνας πρωταθλητής, Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχω δει παίκτες που τρέφονται μόνο από αυτά τα τουρνουά. Γι αυτούς είναι το πιο σημαντικό. Για εμένα, αξίζει κάθε παίκτης να αγωνιστεί στην Davis Cup. Θέλω να πω όμως ότι υπάρχει και ένα ATP Τour που δίνει ευκαιρίες σε πολλούς αθλητές να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Το να παίζω για το εθνόσημο όμως, με κάνει πολύ περήφανο. Δεν έχω νιώσει έτσι στο ATP Tour και αυτό δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα στο Davis Cup», πρόσθεσε.

«Ξεκίνησα από εδώ πριν μερικά χρόνια, σε ηλικία 14-15 ετών. Κέρδισα τον πρώτο μου ATP πόντο σε αυτό το γήπεδο. Πλέον έχουν αλλάξει οι εγκαταστάσεις. Εδώ ξεκίνησα, εδώ εξελίχθηκα και αυτό ήταν το μέρος που μου έδωσε το όραμα και την θέληση να ενταχθώ ακόμα ψηλότερα στο επαγγελματικό επίπεδο. Θα έχει πάντα ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου. Σκέφτομαι συχνά το Lyttos Beach, όταν είμαι στο Τour. Δεν γίνεται να μην το κάνω. Είμαι ένας μελαγχολικός άνθρωπος που μου αρέσει να σκέφτομαι το παρελθόν», συμπλήρωσε ενώ μίλησε και για τη σχέση του με την ΑΕΚ: «Η υποστήριξή μου προς την ΑΕΚ προέρχεται από τον πατέρα μου. Αυτός έβαλε το πρώτο λιθαράκι ώστε να υποστηρίζω την ομάδα και να βλέπω κάποιους αγώνες της. Θα ήθελα να παρευρεθώ στον αγώνα της ΑΕΚ την Κυριακή, αν μας το επιτρέψει το πρόγραμμα. Δεν έχω δει ποτέ αγώνα της ΑΕΚ ζωντανά».

Μετά την απουσία του Στέφανο Τσιτσιπά, που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στο πέλμα, «ενθύμιο» από το US Open, την προσπάθεια της ανόδου επωμίζονται ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Μιχάλης Περβολαράκης, οι οποίοι στις αυριανές αναμετρήσεις του απλού (ώρα έναρξης 12:00) θα παίξουν αντίστοιχα με τον Ρικάρντας Μπεράνκις και τον Λαουρίνας Γκριγκέλις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιοι παίκτες θα αγωνιστούν και στο διπλό, το πρωί της Κυριακής (10:00).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης