Μετανιωμένος για την προ μηνών δήλωσή του, με την οποία έθεσε ως στόχο του για το 2020 την κατάκτηση ενός τουρνουά γκραν σλαμ, εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μιλώντας στην ιστοσελίδα «Tennis Majors». Ο Έλληνας πρωταθλητής παραδέχθηκε ότι έβαλε υπερβολικά ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων, παρασυρμένος από την εξαιρετική χρονιά που είχε το 2019, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του ATP Finals στο Λονδίνο.

«Κοιτώντας πίσω, νομίζω ότι ήταν υπερβολική δήλωση για να την πάρει κανείς στα σοβαρά. Δεν θα έπρεπε να κοιτάξω τόσο μακριά, τόσο σύντομα. Φυσικά και θέλω να συμβεί, αλλά θα έπρεπε να μιλάω για αυτά τα πράγματα λιγότερο συχνά και να επικεντρώνομαι στο παρόν» δήλωσε ο 21χρονος τενίστας και πρόσθεσε: «Υποθέτω ότι έβαλα υπερβολική πίεση στον εαυτό μου, στοχεύοντας τόσο ψηλά. Πρέπει να πάω βήμα-βήμα, να μη σκέφτομαι τόσο πολύ το μέλλον και να μην είμαι παράλογος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «big-3» του παγκοσμίου τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ, έχουν κερδίσει όλα τα τουρνουά γκραν-σλαμ μετά το US Open του 2016, το οποίο είχε κατακτήσει ο Σταν Βαβρίνκα. Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει ως υψηλότερη διάκριση την παρουσία του στα ημιτελικά του περσινού Australian Open, θεωρείται ένας από τους βασικούς υποψήφιους για να «σπάσει» αυτό το… μονοπώλιο, αλλά τώρα αναγνωρίζει ότι θα πρέπει να περιμένει την ευκαιρία του.

«Η θεωρία μου είναι ότι, αν το σκέφτεσαι υπερβολικά, μπορεί και να μη συμβεί ποτέ, οπότε χαλάρωσε και απόλαυσε τη διαδικασία» υπογράμμισε ο Έλληνας τενίστας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης