Λίγα μόλις 24ωρα μετά τον θρίαμβό του στο ATP Finals ο Στέφανος Τσιτσιπάς κλήθηκε να μιλήσει για αυτήν την επιτυχία του στο BBC, με τον Έλληνα τενίστα να δηλώνει υπερήφανος για τον εαυτό του για το επίτευγμά του στο Λονδίνο.

«Είμαι ευγνώμων και χαρούμενος για τη στήριξη που είχα αυτήν την εβδομάδα στο Λονδίνο» ανέφερε στο βρετανικό δίκτυο ο πρωταθλητής μας, επισημαίνοντας: «Ήταν φανταστικά, πολλοί άνθρωποι ήρθαν εδώ για να με δουν από την πατρίδα μου, την Ελλάδα. Πήρα πολύ θετική ενέργεια, τη μετέτρεψα σε μαχητικό πνεύμα και είμαι περήφανος για τον εαυτό μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία ο Στέφανος υπογράμμισε: «Θυμάμαι να κάθομαι μαζί τους και να συζητάω, προσπαθώντας να πάρω όσες περισσότερες συμβουλές γίνεται. Θυμάμαι τη συμβουλή που μου έδωσε ο Τζόκοβιτς: να μείνω χαμογελαστός, να μείνω θετικός και τα πράγματα θα έρθουν όπως τα θέλεις. Είναι απίστευτο. Για μένα και μόνο η συμμετοχή μου εδώ ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το να φεύγω με το τρόπαιο από το Λονδίνο το κάνει πολύ ξεχωριστό».

Αναφερόμενος στον αντίπαλό του στον τελικό του ATP Finals, Ντομινίκ Τιμ, είπε: «Έχουμε μια πολύ καλή σχέση εκτός γηπέδου, αλλά εντός γηπέδου είμαστε αντίπαλοι. Έχει μια πολύ καλή προσωπικότητα και είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Είμαι σίγουρος πως θα δώσουμε πολλούς αγώνες στο μέλλον και με κάνει πάντα να θέλω να γίνομαι καλύτερος παίκτης, ελπίζω να νιώθει και εκείνος το ίδιο.

»Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω ακόμα καλύτερα εφέτος στο Laver Cup, όπως και τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας της Ευρώπης. Παίζει με πολλή ένταση στον κόσμο και είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς παίκτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληθείς, δε, να μιλήσει για τους μελλοντικούς μεγάλους αντιπάλους του, είπε: «Έχω πολλούς! Υπάρχουν πολλοί παίκτες από τη νέα γενιά με τους οποίους ήδη έχω παίξει πολλές φορές. Έχω παίξει με τον Ζβέρεφ, τον Σαποβάλοφ, τον Φίλιξ, τον Τιμ, είναι λίγο μεγαλύτερος από μένα, αλλά νιώθω πως έχουμε ακόμα πολλές αναμετρήσεις μπροστά μας, τον Ντε Μινόρ, τον Κετσμάνοβιτς, όλα αυτά τα παιδιά.

»Είναι συναρπαστικό για το άθλημά μας, γιατί υπάρχουν όλοι αυτοί οι παίκτες, που έχουν διαφορετικά στυλ παιχνιδιού, διαφορετικές σωματοδομές, διαφορετικές προσωπικότητες. Υπάρχει ποικιλία και το άθλημά μας θα έχει πολύ ενδιαφέρον τουλάχιστον για τα επόμενα 10-15 χρόνια».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης