O Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο Λονδίνο στο Nitto ATP Finals , αφού έχασε ( 6-4, 4-6, 6-2) από τον Ράφαελ Ναδάλ.

«Δεν ξέρω καν τι προσπαθούσα να κάνω, ειλικρινά», είπε ο Τσιτσιπάς. «Προσπάθησα να είμαι πολύ επιθετικός. Του έδινα εύκολους πόντους χωρίς πραγματικά, ξέρετε, ο ίδιος κάνει πολλά. Θα έπρεπε να το χειριστώ λίγο πιο έξυπνα και υπομονετικά, αλλά δεν συνέβη. Το σερβίς μου δεν ήταν εκεί όταν το χρειαζόμουν, και με αυτούς τους παίκτες, απλά πρέπει να είσαι εκεί. Δεν ήμουν πλήρως παρών. Και είμαι αρκετά απογοητευμένος με αυτό. Αλλά αυτή είναι η ζωή», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίχως άλλο ένα απογοητευτικό τέλος σε μια παράξενη σεζόν για τον Τσιτσιπά, ο οποίος ξεκίνησε τη χρονιά ανυψώνοντας το πέμπτο τρόπαιο ATP Tour στη Μασσαλία και το υποστήριξε με τον τελικό στο Ντουμπάι. Αλλά όταν έμοιαζε να έχει βρει το καλύτερο τένις του, τότε ήρθε η εξάμηνη παύση της περιοδείας από το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19.

Όταν η σεζόν ξανάρχισε, ο Τσιτσιπάς έφτασε στο δεύτερο ημιτελικό Grand Slam στην καριέρα του, στο Roland Garros και έφτασε στο Λονδίνο ανυπόμονος να υπερασπιστεί το στέμμα του Nitto ATP Finals.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι οι άδειες εξέδρες και τα αυστηρά πρωτόκολλα υγείας είχαν επιπτώσεις. «Δεν είμαι άτομο που βλέπει τη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων. Αλλά αυτό το όλο πράγμα ήταν πολύ δύσκολο να το χειριστείς, για να είμαι ειλικρινής. Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν έσπασα και είμαι σίγουρος αν ρωτήσετε άλλους παίκτες ότι θα ανταποκριθούν με τον ίδιο τρόπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσιτσιπάς ανυπομονεί ήδη για τη νέα χρονιά – και ίσως, μια εποχή όπου δεν θα χρειαστεί να συναντήσει τον Nadal στο The O2, καθώς οι τελικοί του Nitto ATP προχωρούν στο νέο τους σπίτι στο Τορίνο το 2021.

«Υπήρχαν μερικά θετικά που μπορώ να πάρω», είπε ο Τσιτσιπάς. «Θα προσπαθήσω να ξεχάσω τα αρνητικά, γιατί ποιος χρειάζεται αρνητικότητα σε αυτόν τον κόσμο; Απλά κοιτάζοντας τη φωτεινή πλευρά του. Προσπαθώντας να φτάσω στο τέλος του τούνελ για να δω κάτι καλύτερο στο εγγύς μέλλον».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης