Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά να υπερασπιστεί το τρόπαιο που κατέκτησε πέρυσι στο τουρνουά τένις της Μασσαλίας.

Ο Έλληνας τενίστας, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ, κατάφερε να επικρατήσει του Καναδού στον τελικό με 2-0 σετ (6-3, 6-4), κι έτσι έκανε με πανηγυρικό τρόπο το repeat στη γαλλική πόλη, κατακτώντας τον πέμπτο τίτλο στην καριέρα του και πρώτο για το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άξιο αναφοράς μάλιστα είναι το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς έφτασε σε αυτόν τον νέο θρίαμβο στη Μασσαλία χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ στο τουρνουά!

Στον αντίποδα ο 19χρόνος Καναδός (Νο18) τενίστας μετά τη σημερινή ήττα του έμεινε χωρίς τίτλο στους πέντε συνολικά τελικούς που έχει συμμετάσχει.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο αγώνας

O «Στεφ» ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και, εκμεταλλευόμενος το πολύ καλό σερβίς του και κάποια λάθη του αντιπάλου του, κατάφερε να προηγηθεί με 4-1, έχοντας κάνει break στο τέταρτο game.

Ο Έλληνας τενίστας μάλιστα λίγο έλειψε να κάνει νέο break, εντούτοις ο Καναδός, παρά το break point του πρωταθλητή μας, μείωσε σε 4-2.

Ο Αλιασίμ όμως δεν μπορέσε να πλησιάσει ακόμη πιο πολύ τον Τσιτσιπά, ο οποίος με όπλο το εξαιρετικό του σερβίς, διεύρυνε το προβάδισμά του σε 5-2, κατακτώντας τελικά το πρώτο σετ με 6-3, έχοντας «σβήσει» νωρίτερα τρία break point του αντιπάλου του.

 

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ ο Αλιασίμ, ο οποίος σέρβιρε πρώτος, εμφανίστηκε πιο επιθετικός και πήρε δύο φορές προβάδισμα στα games (1-0, 2-1).

Εντούτοις ο Στέφανος, παίζοντας ψύχραιμα και με καθαρό μυαλό, ισοφάρισε ισάριθμες φορές, καταφέρνοντας μάλιστα να κάνει το break και να προηγηθεί με 3-2.

Ο Καναδός απάντησε στη συνέχεια με break back, ωστόσο ο Έλληνας τενίστας τον πλήρωσε με το… ίδιο νόμισμα, κάνοντας νέο break, που ήταν το τρίτο στο δεύτερο σετ.

Ο Τσιτσιπάς με love service game έκανε το 5-3 και κατάφερε να φτάσει στο 6-4, κάνοντας το repeat στη Μασσαλία.

 

 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης