Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε μέχρις εσχάτων απέναντι στον Ράφα Ναδάλ, μέσα στην πατρίδα του Ισπανού, ωστόσο ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 2-1 σετ στον τελικό του Barcelona Open.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στις δηλώσεις του μετά τη συγκλονιστική μονομαχία του με τον «βασιλιά» των χωμάτινων επιφανειών εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απώλεια του πρώτου τίτλου ΑΤP στην καριέρα του, αλλά αναγνώρισε την αξία του αντιπάλου του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχω δει κάποιον άλλον να παλεύει έτσι όπως ο Ράφα. Έκανε τη ζωή μου δύσκολη μέσα στο γήπεδο. Αυτά τα παιχνίδια με κάνουν καλύτερο αθλητή και με κάνουν να βλέπω τον εαυτό μου να φτάνει στα όριά του. Είναι κάτι θετικό για την εξέλιξή μου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο match point που είχε την ώρα που ο Ναδάλ σέρβιρε στο 4-5 για να παραμείνει στο ματς, τονίζοντας:

«Είχα υπομονή και περίμενα την ευκαιρία μου. Σε αυτό το γκέιμ, στο οποίο είχα το match point, ένιωθα ότι θα το κέρδιζα. Είχα την αίσθηση ότι μπορώ να το τελειώσω. Πιστεύω έκανα τη σωστή επιλογή στον πόντο, έψαξα το κατάλληλο χτύπημα. Ήταν η σωστή απόφαση απλά στάθηκα άτυχος. Η μπάλα στο match point ήταν δύο εκατοστά από το να μου δώσει τη νίκη.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, ο Τσιτσιπάς θα ξεκουραστεί αυτή την εβδομάδα και θα προπονηθεί με στόχο να είναι το ίδιο ανταγωνιστικός και στο τουρνουά στη Μαδρίτη (2-9 Μαΐου), εκεί όπου το 2019 είχε πετύχει σπουδαία νίκη επί του Ναδάλ, πριν ηττηθεί από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό της διοργάνωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης