Μεσημεριανό… περίπατο έκανε ο Ολυμπιακός στην Τιφλίδα, όπου επιβλήθηκε πολύ εύκολα της Ντιναμό με 21-9 και διπλασίασε τις νίκες του σε ισάριθμα παιχνίδια του Α΄ ομίλου στο Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών. Με κορυφαίο τον Γιάννη Φουντούλη, που πέτυχε επτά γκολ και έδωσε τρεις ασίστ, οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητάς τους και μετέτρεψαν από νωρίς το ματς σε τυπική διαδικασία.

Ο Γιάννης Φουντούλης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ξεκίνημα του αγώνα. Με τρία προσωπικά γκολ και δύο ασίστ σε Μπούσλιε και Γενηδουνιά, ο αρχηγός της εθνικής οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στο 6-2 του εναρκτήριου οκταλέπτου, με το οποίο η ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς έγινε «αφεντικό» της αναμέτρησης. Ακολούθως, με τον Φουντούλη να σημειώνει ακόμη δύο τέρματα, ο Ολυμπιακός άνοιξε τη διαφορά στο +7 (9-2) και η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος, πριν καν φτάσει το παιχνίδι στα μέσα της δεύτερης περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικό της απόλυτης κυριαρχίας των Πειραιωτών είναι το γεγονός ότι πέτυχαν οκτώ γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο, εκ των οποίων τέσσερα στην κόντρα (συνολικά ο Ολυμπιακός είχε οκτώ γκολ στον αιφνιδιασμό). Στην τελευταία περίοδο ο Μιλάνοβιτς άλλαξε και τερματοφύλακα, περνώντας στο ματς τον Μάνο Ζερδεβά αντί του Μάρκο Μπίγιατς.

Η επόμενη υποχρέωση των «ερυθρολεύκων» στο Champions League είναι στις 13 Δεκεμβρίου στην Κροατία, απέναντι στη Γιάντραν Σπλιτ.

Τα οκτάλεπτα: 2-6, 1-4, 3-8, 3-3

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαιτητές: Σταμπάλια (Κροατία), Μπιάνκο (Ιταλία)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ (Ντέγιαν Στανόγεβιτς): Γκιάπιας, Κιριακίντι, Ακβλεντιάνι 2, Τζικτσιαρένκα, Τκεσελασβίλι, Βλάχοβιτς, Τζακάια 2, Σάριτς 1, Ιμναϊσβίλι, Μαγκρακβελίτζε 2, Μαλισάου, Πιέσιβατς 2, Ραζμάτζε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας 1, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 7, Γούβης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Μουρίκης 2, Φιλίποβιτς, Κολόμβος, Παπαναστασίου 4, Ζερδεβάς

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης