Η ατυχία χτύπησε την εθνική ομάδα τζούντο τυφλών που θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Έγκερ της Ουγγαρίας από 20 έως 22 Φεβρουαρίου. Ο Κλήμης Παπαχρήστος, ο αθλητής που έχει χαρίσει στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη διάκριση σε Παραολυμπιακό τουρνουά τζούντο (σ.σ. 5ος στο Σίδνεϊ το 2000), τραυματίστηκε στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης και δεν είναι σε θέση να λάβει μέρος στο τουρνουά που δίνει βαθμούς πρόκρισης για τους Αγώνες του «Ρίο 2016».

«Ήταν μια άτυχη στιγμή για τον Κλήμη. Είχε χάσει αρκετά κιλά, είχε δουλέψει σκληρά και ήταν πανέτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο που δίνει βαθμούς για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θα τα θέλαμε. Σήμερα επισκέφθηκε γιατρό προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της ζημιάς στο μηνίσκο. Ελπίζω πως θα αποφύγουμε τα χειρότερα», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Σταύρος Στραγάλης με δηλώσεις του στο επίσημο site της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι το ελληνικό τζούντο των ΑμεΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Έγκερ θα εκπροσωπήσει μόνο ο Στάθης Σούλιος (ΑΣΤ Όμηρος) ο οποίος βρίσκεται στην 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των -66 κιλών.

«Βρίσκεται μέσα στην 12άδα που παίρνει πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει στην Ουγγαρία να κάνει κάποιες νίκες για να πάρει βαθμούς που θα του χρησιμεύσουν στη συνέχεια. Μέσα στη χρονιά έχουμε το παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που ουσιαστικά θα κρίνουν και τους τζουντόκα που θα ταξιδέψουν σε 1.5 χρόνο από σήμερα στην Βραζιλία. Μακάρι να μην έχουμε περαιτέρω ατυχίες και το ελληνικό τζούντο να έχει εκπροσώπηση στο κορυφαίο ραντεβού του 2016».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης