Με τη χαρά και την υπερηφάνεια να καθρεφτίζεται στο πρόσωπό της, η Άννα Κορακάκη έκανε την εμφάνισή της στην πόρτα του αεροσκάφους της «Alitalia» εν μέσω αποθέωσης.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τη χρυσή ολυμπιονίκη της σκοποβολής προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο πριν από τις 13.30 το μεσημέρι της Πέμπτης. Η άφιξη έγινε με δίωρη καθυστέρηση λόγω ελέγχου που έγινε στις αποσκευές της στο αεροδρόμιο της Ρώμης από τις ιταλικές αρχές -εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την προγραμματισμένη πτήση για Αθήνα. Στο πλευρό της βρισκόταν διαρκώς ο πατέρας και προπονητής της, Τάσος Κορακάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πάντα θαύμαζα τους Ολυμπιονίκες​. Δούλεψε πολύ σκληρά υπό αντίξοες συνθήκες» τόνισε στις πρώτες της δηλώσεις

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Νομίζω ότι θα μου πάρει λίγο καιρό» ανέφερε αρχικά η Άννα Κορακάκη, επισημαίνοντας ότι «ήταν όνειρο ζωής» να κερδίσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Πάντα θαύμαζα τους Ολυμπιονίκες. Μπορεί να είσαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής και να έχεις παγκόσμια ρεκόρ αλλά αυτά τα μετάλλια να μην έρθουν ποτέ. Δούλεψα πάρα πολύ σκληρά υπό αντίξοες συνθήκες. Εκπληρώθηκε το όνειρό μου εις διπλούν» πρόσθεσε.

Το «χρυσό» -και «χάλκινο»- κορίτσι της σκοποβολής, ξέσπασε μετά από ερώτηση για την απόφαση του δήμου Δράμας να γκρεμίσει την… παράγκα-σκοπευτήριο στην οποία προπονούταν τόσο καιρό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με εκνεύρισε πάρα πολύ αυτή η είδηση! Ήταν μια απαράδεκτη κίνηση! Θα μιλήσω για το θέμα με τον δήμαρχο όταν επιστρέψω στη Δράμα. Δεν με ρώτησε κανείς! Ουσιαστικά, έγινε με το ”έτσι θέλω”. Πιστεύω ότι το έκαναν επειδή ήταν μια εικόνα που δεν τιμούσε τη δημοτική αρχή. Είχα πράγματα εκεί. Δεν λέω, είναι χρήσιμο να γίνει κάτι καλύτερο, όμως όλα έγιναν τόσο βίαια και βιαστικά. Το ξήλωμα έγινε λίγες ώρες μετά από το πρώτο μετάλλιο. Όλα αυτά τα χρόνια έκανα προπονήσεις εκεί. Δεν σεβάστηκαν τον χώρο μας. Έπρεπε να κατασκευαστεί ένα νέο σκοπευτήριο, αλλά πιο πριν, όταν το χρειαζόμουν. Έπρεπε να γίνει πριν πάω στο Ρίο, όμως δεν το είχα».


«Θέλω να δώσω κίνητρο στα νέα παιδιά»

Παράλληλα, η Άννα Κορακάκη εξέφρασε την ελπίδα της τα μετάλλια που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο να δώσουν κίνητρο στα νέα παιδιά και στους αθλητές να συνεχίσουν την προσπάθεια και να φθάσουν ακόμα πιο ψηλά. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ελπίζει πως μέσα από αυτές τις επιτυχίες θα γίνει γνωστό το άθλημα της σκοποβολής, στο οποίο -όπως είπε- ο αριθμός των αθλητών ολοένα και μειώνεται τα τελευταία χρόνια.

Για πολλοστή φορά η χρυσή ολυμπιονίκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε, επισημαίνοντας: «Αυτά τα μετάλλια δεν αναιρούν τίποτα. Ακόμη και αν δεν πετύχαινα, θα τα ανέφερα όλα λεπτομερώς».

Τάσος Κορακάκης: «Υπήρχαν δυσκολίες»

Από τη μεριά του ο Τάσος Κορακάκης υποστήριξε πως «υπήρχαν δυσκολίες με τις προπονήσεις, εντάσεις μεγάλες, αλλά πρώτα είναι η σχέση πατέρα – προπονητή».

Για πολλοστή φορά η χρυσή ολυμπιονίκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε​«Υπήρχε μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα και έγιναν σκληρές προπονήσεις. Δεν γινόταν να καθίσουμε κι άλλο χρόνο εκεί για να γυρίσουμε με την υπόλοιπη αποστολή, γιατί θέλαμε να ξεκουραστούμε» πρόσθεσε.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Σκοποβολής έγινε δεκτή από ελληνική αντιπροσωπεία, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή.

Δείτε επίσης:




Καρέ καρέ η άφιξη της Άννας Κορακάκη στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Πηγή φωτο: eurokinissi.gr (ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Π. Κουρουμπλής: «Η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων»

Στις δηλώσεις του ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, έκανε λόγο για «τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου».

«Έρχεται η ελπίδα από την προσπάθεια ενός παιδιού, που κάτω από δύσκολες συνθήκες με όπλο την επιμονή και τη θέληση, έκανε το όνειρο πράξη. Είναι ένα παράδειγμα για όλους. Να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες και επιστρατεύοντας ο καθένας τα αποθέματα που έχει μέσα του, μπορούμε να κερδίσουμε τη συνολική και την προσωπική προσπάθεια. Η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων. Η πολιτεία θα κάνει όσα δεν έκανε μέχρι σήμερα. Οφείλει να τα κάνει, να μη μένει σε λόγια, αλλά να τα κάνει πράξεις» πρόσθεσε.

Στο «πάνθεον» του ελληνικού αθλητισμού

Με το χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα πιστόλι και το χάλκινο στα 10 μέτρα η Άννα Κορακάκη εισήλθε στο «πάνθεον» των Ελλήνων αθλητών που συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας

Η 20χρονη αθλήτρια από τη Δράμα κατάφερε να σπάσει μεταξύ άλλων ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ που κρατούσε 104 χρόνια. Ειδικότερα, οι κατακτήσεις δύο μεταλλίων από Έλληνα αθλητή στην ίδια διοργάνωση είχε να συμβεί από το 1912 και τη διοργάνωση της Στοκχόλμης, όταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας είχε βγει πρώτος στο μήκος άνευ φοράς και τρίτος στο ύψος άνευ φοράς. Ο ίδιος είχε κατακτήσει δύο μετάλλια και στο Λονδίνο το 1908, όπου πήρε αργυρά μετάλλια και στα δύο αθλήματα. Είχαν προηγηθεί το 1896 ο Γιάννης Ορφανίδης στην σκοποβολή, ο Σταμάτης Νικολόπουλος στην Ποδηλασία, ο Διονύσης Κάσδαγλης στο τένις και ο Σωτήρης Βερσής στον Στίβο και την Αρση Βαρών.

Τρία μετάλλια στην ίδια διοργάνωση είχαν πάρει ο Γιάννης Φραγκούδης στην Σκοποβολή και ο Στάθης Χωραφάς στην Κολύμβηση το 1896.

Ειδήσεις για την Άννα Κορακάκη:

Άννα Κορακάκη: 104 χρόνια μετά τον Τσικλητήρα!

Η ζωή της χρυσής Άννας μακριά από το σκοπευτήριο

Ο ένας στους τρεις τηλεθεατές είδαν την απονομή της Κορακάκη στην ΕΡΤ

Ποιος είναι ο άνδρας που έκλεψε την καρδιά της «χρυσής» Άννας Κορακάκη;

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης