Σε αντίθεση με το παιχνίδι του 1ου γύρου απέναντι στον Ελβετό Αλεξάντερ Ριτσάρ, στον δεύτερο αγώνα του στο φετινό Γουίμπλεντον ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητάς του στον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον (Νο 76 στον κόσμο), τον οποίο νίκησε με 6-2, 6-3, 7-5 σε 2 ώρες και 3 λεπτά.

Αντίπαλος του Τσιτσιπά στον 3ο γύρο θα είναι ο Νικ Κύργιος, που ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση το εμπόδιο του Σέρβου Φιλίπ Κραϊνοβιτς (6-2, 6-3, 6-1 σε μόλις 85 λεπτά). Θα είναι η δεύτερη αναμέτρησή τους μέσα σε λίγο διάστημα, καθώς προηγήθηκε το παιχνίδι στο τουρνουά του Χάλε, όπου ο Ελληνο-Αυστραλός επικράτησε με 5-7, 6-2, 6-4. Συνολικά η παράδοση στα μεταξύ τους ματς ευνοεί τον Κύργιο, που μετράει τρεις νίκες, έναντι μόνο μίας του Τσιτσιπά, που κι αυτή σημειώθηκε εκτός ATP Tour (στο περσινό Laver Cup).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε τον αγώνα με τον τίτλο του φαβορί για τη νίκη και κατάφερε στο πρώτο σετ να τον δικαιολογήσει. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρήκε γρήγορα μπρέικ και προηγήθηκε 3-1, με αποτέλεσμα να κάνει το έργο του πιο εύκολο στη συνέχεια. Μάλιστα, με δεύτερο μπρέικ έφτασε στο 6-2 και έκλεισε το πρώτο σετ σε 31 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Τόμπσον προσπάθησε να αντιδράσει και κατάφερε να πετύχει πρώτος μπρέικ και να προηγηθεί με 3-1. Η απάντηση του Στέφανου ήταν άμεση και γρήγορα με δικό του μπρέικ ισοφάρισε σε 3-3. Εκεί ήρθε ο εκνευρισμός του Αυστραλού, ο οποίος άνοιξε διάλογο με τον διαιτητή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη συγκέντρωσή του, κάτι που ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Με συνοπτικές διαδικασίες και δύο ακόμα μπρέικ έκλεισε και το δεύτερο σετ με 6-3. Χαρακτηριστικό ήταν ότι μετά το 3-1 ο Έλληνας τενίστας κέρδισε πέντε συνεχόμενα γκέιμ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρίτο σετ ήταν σαφώς πιο ισορροπημένο, με τον Αυστραλό να κρατά το σερβίς του ως το 5-5, όμως εκεί όπου μπορούσε να στείλει το σετ στο τάι-μπρέικ έκανε κάποια «φτηνά» λάθη και… χάρισε στον «Στεφ» το break και τη νίκη. Ο Τσιτσιπάς με 7-5 έφτασε γρήγορα στο 3-0 και πέρασε στην επόμενη φάση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης