Μία οκταμελής αποστολή αθλητών από την Ουγκάντα, που βρίσκεται στην πόλη Ιζουμισάνο της Ιαπωνίας για προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, τέθηκε σε καραντίνα από τις τοπικές αρχές μέχρι τις 3 Ιουλίου, καθώς ένας συνοδός προπονητής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μετά από έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε το Σάββατο (19/6), κατά την άφιξη της ομάδας στο αεροδρόμιο του Τόκιο.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι αρχικά στους αθλητές επιτράπηκε να μεταβούν στο Ιζουμισάνο, ενώ ο προπονητής τέθηκε σε απομόνωση. Στη συνέχεια, όμως, κρίθηκε ότι οι αθλητές αποτελούν στενές επαφές του κρούσματος και τους ζητήθηκε να παραμείνουν ως τις 3/7 στο ξενοδοχείο τους. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των τοπικών αρχών, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να τους χορηγηθεί άδεια να προπονούνται σε εξωτερικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας NHK, τα μέλη της αποστολής της Ουγκάντας είχαν δηλώσει ότι έχουν εμβολιαστεί και ότι έχουν δώσει αρνητικό δείγμα, πριν την αναχώρηση από τη χώρα τους.

Η αποστολή επρόκειτο αρχικά να ταξιδέψει στην Ιαπωνία στις 16 Ιουνίου, όμως η πτήση ακυρώθηκε λόγω έξαρσης κρουσμάτων στη χώρα της Αφρικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης