Το παγκόσμιο κύπελλο ερασιτεχνικής ποδηλασίας στη Σκύρο

Το παγκόσμιο κύπελλο ερασιτεχνικής ποδηλασίας στη Σκύρο
O Δήμος Σκύρου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, με την αιγίδα και την υποστήριξη του ΕΟΤ, την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, και παραγωγό εταιρεία την Sports Tours Hellas, διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών με την επωνυμία UCI WORLD CYCLING TOUR – Qualifier event 2015.

Η περιοχή εκκίνησης – τερματισμού στην κεντρική πλατεία της Χώρας της Σκύρου διαμορφώθηκε για να υποδεχτεί το διήμερο 22-24 Μαΐου 200 συμμετοχές από ποδηλάτες και ποδηλάτισσες από 15 χώρες και 5 ηπείρους σε 2 καλά σχεδιασμένους αγώνες.

Αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, Σκόπια, Αυστραλία, Ν. Αφρική, Τουρκία, Νορβηγία, Πολωνία, Γερμανία, Ιράν, Ιταλία, Μεξικό, Μεγάλη Βρετανία, Σλοβακία, Ρωσία και Βέλγιο θα αναμετρηθούν στους όμορφους δρόμους και τα ωραία τοπία του νησιού.

Έναν ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 20,2 χλμ. και έναν αντοχής απόστασης 111 χλμ. Οι αγώνες είναι προκριματικοί αγώνες για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 στο Άλμποργκ της Δανίας.

Στο τριήμερο των αγώνων το οποίο περιλαμβάνει στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων το Σάββατο 23 Μαίου και έναν λαϊκό αγώνα για τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου, το νησί έχει φορέσει τα «καλά του» για να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ευχαρίστηση στους επισκέπτες του.
O αγώνας συμβάλλει στο πλαίσιο του κοινωνικού του ρόλου στην διάσωση των αλόγων της Σκύρου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015, 17:13