Ένα ιδιαίτερο παιδί, με πολλά ενδιαφέροντα, ξεκάθαρους στόχους και θέληση. Κάπως έτσι περιγράφουν τον Μίλτο Τεντόγλου συγγενείς, γνωστοί και φίλοι που ξαγρύπνησαν στα Γρεβενά για να δουν και να χειροκροτήσουν τον 23χρονο Ολυμπιονίκη του μήκους στο Τόκιο.

Ο Τεντόγλου, που είναι πλέον ο καλύτερος άλτης του πλανήτη, μπορεί να κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, ωστόσο η πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό ήταν στον… δρόμο και ξεκίνησε από το παρκούρ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας πρωταθλητής από τα Γρεβενά γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου 1998. Ο προπονητής στη γενέτειρά του Βαγγέλης Παπανίκος ήταν αυτός που τον έπεισε να αφήσει το παρκούρ και να περάσει στον στίβο, βλέποντας τα προσόντα και τις ικανότητές του Μίλτου.

Το 2016 εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και από την ώρα που έφτασε στην κορυφή του αθλήματός του διαγράφει μία απόλυτα σταθερά ανοδική πορεία. Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης Ανοιχτού Στίβου το 2018 στο Βερολίνο και το αντίστοιχο του Κλειστού Στίβου το 2019 στη Γλασκώβη. Έγινε πρωταθλητής Ευρώπης U23 το 2019 στο Γκέβλε και Πρωταθλητής Ευρώπης Κλειστού Στίβου το 2021 στο Τόρουν.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Τόκιο έφτασε με επίδοση 8,60, που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και τελικά του έφτασαν 19 εκατοστά λιγότερα για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Οι Ιάπωνες τον αποθέωσαν παίζοντας συρτάκι την ώρα που παραλάμβανε το χρυσό μετάλλιο, με τον Τεντόγλου να απολαμβάνει τη στιγμή.

 

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2021 ο Τεντόγλου υπό τις οδηγίες του Γιώργου Πομάσκι δεν έχει κάνει άλμα κάτω από τα 8 μέτρα, αποδεικνύοντας τη σταθερότητά του!

Ο ίδιος αντιμετωπίζει τους αγώνες του ως διασκέδαση, χωρίς άγχος και με μεγάλη δόση χιούμορ, γεγονός που τον έχει κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό.

 

Δείτε μερικές από τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του:

 

 

 

Μιας και μιλήσαμε για το παρκούρ, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι και ο Λευτέρης Πετρούνιας, που κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο, είναι γνωστός για την αγάπη που έχει στο ίδιο… χόμπι! Ο «άρχοντας των κρίκων» ανακάλυψε στο Λύκειο την άλλη μεγάλη του αγάπη, το παρκούρ, το οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα όταν έχει χρόνο καθώς τον βοηθά τόσο στην ελαστικότητα, όσο και ως εκτόνωση!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης