Ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει απρόβλεπτες καταστάσεις σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, πόσο μάλλον στον αθλητικό που υπάρχει συνεχής δραστηριότητα και ειδικά στο τένις…

Ο πρώτος γύρος των προκριματικών για το Australian Open, που μεταφέρθηκε στη Ντόχα, χαρακτηρίστηκε από την διαμάχη κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ του Ντένις Κούντλα και του Έλιοτ Μπενσετρί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός Κούντλα νίκησε με 6-4, 6-3 τον Γάλλο, ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου υπερασπίζεται τα χρώματα του Μαρόκου (χώρα του πατέρα του), μόνο που ο νικητής διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, μετά τη συνάντηση!

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Μπενσετρί, σύμφωνα με τον οποίο το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί ο αντίπαλός του έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. «Είχαν το αποτέλεσμα στο 5-3 του δεύτερου σετ» διαβεβαίωσε ο Νο 221 αθλητής της παγκόσμιας κατάταξης, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε σε κοινωνικά δίκτυα.

Τοποθετημένος σε απομόνωση ήδη, ο Κούντλα απομακρύνθηκε από τον πίνακα των προκριματικών και ο Μπενσετρί περιμένει να δει εάν θεωρείται «περίπτωση επαφής». Αυτό, ουσιαστικά, θα συνιστούσε διπλή ποινή για εκείνον, καθώς εκτός από τον αποκλεισμό θα έπρεπε επίσης να τηρήσει μια περίοδο καραντίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η κατάσταση εγείρει ένα σοβαρό ερώτημα, λιγότερο από ένα μήνα πριν από το πρώτο Grand Slam της σεζόν, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου στη Μελβούρνη, υπό πολύ αυστηρές υγειονομικές συνθήκες. Γιατί επιτρέπεται στους παίκτες να μπουν στο γήπεδο αφού δεν είχαν τα αποτελέσματα του τελευταίου τεστ;

Απομένει επίσης να διαπιστωθεί πώς ο Κούντλα «κατάφερε» να προσβληθεί από τον ιό στο Κατάρ. Επ΄ αυτού, ο Μπενσετρί έχει τη δική του εξήγηση.

«Στο ξενοδοχείο μας, όπου υπάρχει η φούσκα, χρησιμοποιούμε ανελκυστήρα εξυπηρέτησης που χρησιμοποιείται μόνο από υπαλλήλους, για να μην διασχίσουμε διαδρόμους μαζί με άλλους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Νομίζω ότι θα μπορούσε να προέλθει από εκεί», δήλωσε ο 22χρονος αθλητής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης