Ο Νικ Κύργιος επιβεβαίωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23/7-8/8), επισημαίνοντας ότι καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του είχε η απόφαση για απαγόρευση προσέλευσης θεατών στη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός πρωταθλητής, ο οποίος επρόκειτο να εκπροσωπήσει την Αυστραλία μαζί με άλλους δέκα τενίστες και τενίστριες, διαμαρτυρήθηκε επίσης για τα μέτρα καραντίνας που επέβαλαν οι ιαπωνικές αρχές με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ είχε πει πρόσφατα ότι δεν ήθελε να συμμετάσχει στη διοργάνωση χωρίς την παρουσία κοινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ιδέα του να παίζεις σε ένα άδειο γήπεδο δεν μου ταιριάζει. Ποτέ δεν συνέβη» έγραψε σχετικά ο Κύργιος (Νο60 στην παγκόσμια κατάταξη) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρόσθεσε: «Δεν θα ήθελα να στερήσω από έναν υγιή Αυστραλό αθλητή αυτή την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη χώρα του».

Ο Κύργιος αντιμετώπισε τις τελευταίες εβδομάδες έναν τραυματισμό στους κοιλιακούς, ο οποίος ήταν και ο λόγος για τον οποίο αποχώρησε από το Γουίμπλεντον, ενώ αναφερόμενος στην απόφασή του επισήμανε: «Ήταν το όνειρό μου να εκπροσωπήσω την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ξέρω ότι δεν θα έχω ποτέ ξανά αυτή την ευκαιρία, αλλά ξέρω τον εαυτό μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης