Μία μεγάλη μάχη έχει μπροστά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, προκειμένου να μείνει ζωντανός στη μάχη για την υπεράσπιση του τίτλου του Nitto ATP Finals.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, για να φτάσει στους ημιτελικούς της διοργάνωσης των οκτώ κορυφαίων της σεζόν, θα πρέπει να νικήσει απόψε (22:00 Cosmote Sport 6) τον Ράφαελ Ναδάλ για δεύτερη φορά, έχοντας σίγουρα τα προγνωστικά εναντίον του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρυσι ο «Στεφ» είχε ηττηθεί με 2-1 σετ από τον Ισπανό, αλλά αποδείχθηκε «τυχερή ήττα», καθώς τελικά κατέκτησε το τρόπαιο.

Οι δυο τους έχουν παίξει συνολικά έξι φορές στην καριέρα τους, με τον Ναδάλ να έχει πέντε νίκες έναντι μίας του Τσιτσιπά, αυτή στον ημιτελικό της Μαδρίτης πέρυσι.

«Ξέρω ότι θα απαιτήσει πολλή σωματική προσπάθεια και θα πρέπει να περάσω από πολύ πόνο και ταλαιπωρία, οπότε θα είναι δύσκολος αγώνας. Θα είναι μία μάχη από την πλευρά μου» έχει δηλώσει ο Έλληνας πρωταθλητής, γνωρίζοντας ότι «μία νίκη απέναντι στον Ναδάλ είναι σαν να ανεβαίνεις ένα βουνό και να το κάνεις χωρίς οξυγόνο. Είναι κουραστικό», όπως έγραψε χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα tennis.com.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως ιστορικά τα πράγματα δεν ήταν ποτέ εύκολα για τον Ράφα Ναδάλ στους τελικούς του ATP, που επικρατώντας του Τσιτσιπά θα φτάσει τις 20 νίκες.

Ο στόχος του στο μυαλό δεν είναι άλλος από το να πάρει επιτέλους το μοναδικό μεγάλο τρόπαιο που λείπει από τις βιτρίνες του. «Νομίζω ότι το επίπεδο τένις μου ήταν πολύ υψηλό στον αγώνα με τον Τιμ, οπότε πιστεύω στις πιθανότητές μου να κάνω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα» ανέφερε ο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Πραγματικά δεν θέλω να δείχνω καθόλου αλαζόνας, επειδή δεν είμαι. Αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται να δείξω ούτε στον εαυτό μου ούτε σε κανέναν ότι, αν παίζω το καλύτερο τένις, νομίζω ότι μπορώ να κερδίσω σε κάθε επιφάνεια και εναντίον οποιουδήποτε παίκτη» πρόσθεσε ο Ναδάλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης