Η Ναόμι Οσάκα δεν θα παίξει στον τελικό του Western & Southern Open, το τουρνουά της WTA στο Σινσινάτι, το οποίο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού πραγματοποιείται στο Flushing Meadows της Νέας Υόρκης.

Η Γιαπωνέζα πρωταθλήτρια αναγκάστηκε να αποσυρθεί εξαιτίας τραυματισμού πριν παίξει στον τελικό με τη Λευκορωσίδα Βικτόρια Αζαρένκα, η οποία στη συνέχεια ανακηρύχθηκε νικήτρια άνευ αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Λυπάμαι πολύ που πρέπει να αποσυρθώ λόγω τραυματισμού» δήλωσε η Οσάκα, χωρίς πάντως να διευκρινίσει εάν θα είναι σε θέση να συμμετάσχει στο US Open, το οποίο ξεκινά τη Δευτέρα (31/8).

«Έπαθα τράβηγμα στον αριστερό μηρό χθες και δεν ανέκαμψα γρήγορα, όπως περίμενα. Ήταν μια συναισθηματικά τεταμένη εβδομάδα και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την έκρηξη υποστήριξης».

Η αποχώρηση της Οσάκα έφερε τον πρώτο τίτλο για την Αζαρένκα μετά το 2016! Η Οσάκα είχε ανακοινώσει την αποχώρησή της πριν τον ημιτελικό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία και τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διοργανωτές την έπεισαν να επιστρέψει αναβάλλοντας τους αγώνες, η Γιαπωνέζα νίκησε στον ημιτελικό την Ελίζ Μέρτενς με 6-2, 7-6 αλλά τραυματίστηκε σε μια προσπάθειά της, στο δεύτερο σετ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης