Με ήττα με 3-0 από την «οικοδέσποινα» Αυστραλία ολοκλήρωσε η ελληνική ομάδα τις υποχρεώσεις της στο «παρθενικό» τουρνουά τένις ATP Cup, το οποίο διεξάγεται σε Περθ, Σίδνεϊ και Μπρισμπέιν.

Η «γαλανόλευκη» είχε απολογισμό τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες στη διοργάνωση, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός των ομάδων που θα συνεχίσουν στους προημιτελικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεδομένου ότι η ελληνική ομάδα είχε ήδη αποκλειστεί από τους «8», μετά τις ήττες από τον Καναδά και τη Γερμανία, ενώ η Αυστραλία είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, η σημερινή αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Μπρισμπέιν για την 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας ο Μιχάλης Περβολαράκης προσπάθησε, αλλά ηττήθηκε με 6-4, 1-6, 6-7(1) από τον Τζον Μίλμαν που αντικατέστησε τον Νικ Κύργιο, ο οποίος αντιμετώπισε τον Στέφανο Τσιτσιπά και επικράτησε με 2-1. Ο Κύργιος πήρε το πρώτο σετ με 7-6(7), ο Τσιτσιπάς «απάντησε» επικρατώντας στο δεύτερο με 7-6(3), ωστόσο ο Ελληνοαυστραλός πήρε το τρίτο σετ και τη νίκη με 7-6(5), ύστερα από αγώνα διάρκειας περίπου 2 ωρών και 35 λεπτών.

Άξιο αναφοράς σε αυτό το παιχνίδι ήταν και ένα… ξέσπασμα του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος, ύστερα από έναν χαμένο πόντο, έβγαλε το… άχτι του στη ρακέτα του, την οποία έσπασε σε κομμάτια, με ένα εξ αυτών να «βρίσκει» τον πατέρα του στο χέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, Ελλάδα και Αυστραλία αναμετρήθηκαν και στο διπλό, όπου οι Μάρκος Καλοβελώνης και Πέτρος Τσιτσιπάς αντιμετώπισαν τους Κρις Γκουτσιόνε και Τζον Πιρς. Το δίδυμο από την Αυστραλία πήρε τη νίκη με 6-3, 6-4, ύστερα από αγώνα διάρκειας περίπου 65 λεπτών, και «σφράγισε» τη νίκη 3-0 για τους οικοδεσπότες, οι οποίοι πέρασαν αήττητοι στους «8», καθώς στο πλαίσιο του γκρουπ μέτρησαν τρεις νίκες, χωρίς μάλιστα να χάσουν παιχνίδι στα εννέα συνολικά που έδωσαν στον 6ο όμιλο.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόκριση στους «8» παίρνουν οι ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση σε κάθε έναν από τους έξι ομίλους της διοργάνωσης, καθώς και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι από όλα τα γκρουπ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης