Βρέθηκε ο πρώτος παίκτης που είναι θετικός στον Covid-19, αν κι εντός της φούσκας της Νέας Υόρκης η οποία φιλοξένησε το τουρνουά του Σινσινάτι κι από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου θα είναι το σπίτι του US Open, το δεύτερο Grand Slam της σεζόν μετά την ακύρωση του Wimbledon.

Είναι ο Γάλλος Μπενουά Περ, Νο 22 στην παγκόσμια κατάταξη και 17 στο ταμπλό της Νέας Υόρκης. Το όνομά του αποκαλύφθηκε από τη γαλλική εφημερίδα Equipe, αφού η ομοσπονδία τένις των ΗΠΑ (USTA) μίλησε γενικώς για ένα κρούσμα, χωρίς να προσδιορίσει την ταυτότητα του μολυσμένου ατόμου, κι ενώ ο Περ είναι ασυμπτωματικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στους παίκτες έγιναν δύο τεστ σε απόσταση 48 ωρών κατά την άφιξή τους στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια ελέγχονταν κάθε τέσσερις ημέρες.

Ο Περ, ο οποίος έπαιξε στις 22 Αυγούστου εναντίον του Τσόριτς, βρίσκεται επί του παρόντος απομονωμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, στο Flushing Meadows.

Η USTA, εν τω μεταξύ, διέταξε τους άλλους Γάλλους παίκτες (Γκασκέ, Μαναρινό, Μπαρέρ, Βασελίν) και τον προπονητή Σοπέν, που υποτίθεται ότι ήταν σε επαφή με τον Περ, να παραμείνουν απομονωμένοι στο δωμάτιό τους μέχρι νεωτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Περ αποκλείστηκε από το Us Open και στη θέση του θα έρθει ο Μαρσέλ Γκρανογέρς, ο υψηλότερος στην ατομική κατάταξη μεταξύ των συμμετεχόντων στο τουρνουά του διπλού (δεν υπήρχαν προκριματικοί). Ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Πολωνό Καμίλ Μάιρζακ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης