Αναχωρούν για το Αζερμπαϊτζάν και το Μπακού οι Έλληνες κολυμβητές που θα πάρουν μέρος στην κορυφαία ευρωπαϊκή κολυμβητική διοργάνωση για την κατηγορία των Εφήβων- Νεανίδων.

Οι κολυμβητικοί αγώνες αρχίζουν την ερχόμενη Τρίτη, με τους ομοσπονδιακούς προπονητές Δημήτρη Αθυμαρίτη και Γιάννη Ορφανίδη που συνοδεύουν την ελληνική αποστολή στους Ευρωπαϊκούς αγώνες να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την απόδοση των αθλητών και αθλητριών μας, σε δηλώσεις τους στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ ήταν μια διοργάνωση στην οποία τα παιδιά είχαν υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους και θεωρώ ότι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αν και προσέξαμε κάποιες λεπτομέρειες ώστε να μην κουραστούμε, ενόψει Μπακού. Από κει και πέρα, πιστεύω ότι έως την Τρίτη που η διοργάνωση ξεκινά για εμάς να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι. Πρώτος στόχος για τα παιδιά είναι η είσοδος στην 8άδα και στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Υπάρχει η δυναμική και το ταλέντο, αν και ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δύσκολο, από τις διοργανώσεις του προηγούμενου διαστήματος στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, εκεί που ως χώρα πήγαμε πολύ καλά. Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ καλούς αθλητές, αλλά πιστεύω πως αν βγουν όσα έχουμε δουλέψει, θα υπάρχουν προοπτικές να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω», τόνισε ο Δημήτρης Αθυμαρίτης.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ορφανίδης σημείωσε: «Φεύγουμε για Μπακού με αισιοδοξία και πίστη στις δυνατότητές μας. Ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι πάντα μια διοργάνωση που μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, αν και ως χώρα έχουμε σε αυτές τις ηλικίες παράδοση. Οι χρόνοι των παιδιών δείχνουν ότι μπορούν να τους δώσουν προκρίσεις σε τελικούς, που αποτελεί και τον πρώτο στόχο μας. Σίγουρα υπάρχουν οι δυνατότητες για παραπάνω, αλλά δε μπορούμε να μιλήσουμε για μετάλλια όταν ξέρουμε ότι θα μετάσχουν πολλοί καλοί αθλητές. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι, τα παιδιά προετοιμάζονται όλο το προηγούμενο διάστημα, στο ΟΠΕΝ προσέξαμε κάποιες λεπτομέρειες, πέσαμε σε κάποια συγκεκριμένα αγωνίσματα για να είμαστε σε καλή κατάσταση. Θα έχουμε μια καλή παρουσία στο Μπακού, δεν είναι απίθανο να συνοδευτεί και από μια διάκριση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης