Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα την ποινή αποκλεισμού τεσσάρων χρόνων που επιβλήθηκε στον 24χρονο ακοντιστή, Γιάννη Κυριαζή, για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ.

Η ποινή του έχει ισχύ από 31 Μαΐου 2019, ενώ ο ΣΕΓΑΣ με βάση παλαιότερη απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου, διέκοψε παράλληλα και τη συνεργασία με τον προπονητή και πατέρα του, Θωμά Κυριαζή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υψηλόσωμος αθλητής (1.92μ.) είναι γεννημένος στην Αθήνα στις 19 Ιανουαρίου 1996 και το ατομικό του ρεκόρ είναι 88.01μ από τις 31/3/17 στο Τέξας. Μεταξύ των διακρίσεων που είχε σε διεθνές επίπεδο ήταν η 6η θέση το 2017 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α/Γ (Λονδίνο) με 84.52μ, ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ23 (Μπίντγκοζ, Πολωνία) με 81.04μ.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει ότι «ενημερώθηκε σήμερα από την AIU (Athletics Integrity Unit) για την απόφαση του αθλητή Γιάννη Κυριαζή, ο οποίος τιμωρείται με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Η ποινή του αθλητή θα ισχύσει από τις 31 Μαΐου του 2019, οπότε και έγινε ο έλεγχος ντόπινγκ.

Παράλληλα, με βάση παλαιότερη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου – που αφορά στους προπονητές αθλητών που έχουν τιμωρηθεί για θέματα απαγορευμένων ουσιών- διακόπτεται η συνεργασία με τον προπονητή του αθλητή, Θωμά Κυριαζή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης