Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το μίτινγκ του Ντίσελντορφ (Τρίτη, 4/2), όχι μόνο λόγω της συμμετοχής σπουδαίων αθλητών και αθλητριών απ΄όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως εξαιτίας της συμμετοχής τριών σπουδαίων μελών της εθνικής μας ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η Βούλα Παπαχρήστου, ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Κώστας Δουβαλίδης θα είναι στην γερμανική πόλη και θα επιδιώξουν να κάνουν εμφανίσεις ανάλογες των προσδοκιών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης του τριπλούν στη Γλασκώβη είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει από τον πρώτο της κιόλας αγώνα να κυνηγήσει ένα άλμα ανάλογο των δυνατοτήτων της. Η αθλήτρια του Δημήτρη Βασιλικού θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει για μία ακόμη φορά σπουδαίες αθλήτριες όπως η Πατρίσια Μαμόνα (Πορτογαλία), αλλά και η Τόρι Φράκλιν (ΗΠΑ). Το ρεκόρ της Παπαχρήστου στον κλειστό στίβο είναι 14.50μ από τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Γλασκώβης.

Μετά το Κότμπους και την Καρλσρούη, ο Κώστας Φιλιππίδης θα δώσει το παρών σε ένα ακόμη γερμανικό μίτινγκ.

Ο έμπειρος αθλητής θέλει να δει και πάλι τον πήχη ψηλά, λίγες ημέρες από το 5.70μ. που έκανε και πάλι επί γερμανικού εδάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένοι από τους κορυφαίους του αγωνίσματος θα είναι στο Ντίσελντορφ, ανάμεσα σε αυτούς οι τρεις πρώτοι στο Παγκόσμιο της Ντόχα, ο Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) με φετινό 5.80μ και οι Πιτρ Λίσεκ (Πολωνία) και Αρμαντ Ντουπλάντις (Σουηδία), που στο Ντίσελντορφ θα καταγράψουν τα πρώτα αγωνιστικά άλματα στη σεζόν, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται ακόμη η παρουσία των Μπεν Μπρόντερς (Βέλγιο) και Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι (Πολωνία).

Τον πρώτο του αγώνα στη χρονιά θα κάνει και ο Κώστας Δουβαλίδης, που πριν λίγες ημέρες ολοκλήρωσε την δεύτερη προετοιμασία του στη Νότιο Αφρική.

Ο έμπειρος αθλητής των υψηλών εμποδίων είχε ως στόχο της χρονιάς να κυνηγήσει το όριο για το παγκόσμιο κλειστού, ωστόσο μετά την αναβολή του, θα κυνηγήσει να σημειώσει επιδόσεις ανάλογες της κατάστασης που βρίσκεται και να ετοιμαστεί ενόψει των υποχρεώσεων του ανοιχτού.

Το μίτινγκ του Ντίσελντορφ ανήκει στη σειρά Indoor Tour της World Athletics.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης