Το εντυπωσιακό 65,40μ. που έριξε την περασμένη εβδομάδα στην Οστράβα, «άνοιξε» στην Ελίνα Τζένγκο την… πόρτα των Diamond League. Η νεαρή Ελληνίδα ακοντίστρια θα κάνει το ντεμπούτο της στην κορυφαία σειρά αγώνων στίβου στις 18 Ιουνίου στο Παρίσι, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα (14/6) θα μετάσχει σε μίτινγκ που θα γίνει στο Κλάντνο της Τσεχίας.

«Ήδη έχουμε ανεβάσει την ένταση της προπόνησης, καθώς δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί σε αγωνιστική κατάσταση μέχρι το Παγκόσμιο. Την χαλάρωσα πριν την Οστράβα, προκειμένου να πάει εκεί και να κάνει τον αγώνα που θα της έδινε την πρόκριση για το Παγκόσμιο, κάτι που έκανε. Στους δύο αγώνες που θα ακολουθήσουν θα κυνηγήσει να βρεθεί σε βολές πάνω από τα 60,00 μ., ωστόσο δε θα είναι τόσο φρέσκια όσο ήταν στην Οοστράβα», δήλωσε ο προπονητής της Τζένγκο, Γιώργος Μποτσκαριώβ, και συμπλήρωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο στόχος μας είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και για εκεί έχουμε περίπου έξι εβδομάδες ακόμη. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε τον απαραίτητο προγραμματισμό που θα την φέρει στην καλύτερη κατάσταση στον αγώνα στόχο».

Η Τζένγκο θα πάρει μέρος και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης, στις 25-26 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης