Στίβος: Πανελλήνιο ρεκόρ και κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη από τη Στεφανίδη με 4.77μ.

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015, 15:37
Στίβος: Πανελλήνιο ρεκόρ και κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη από τη Στεφανίδη με 4.77μ.
Εκπληκτική εμφάνιση, που συνδυάστηκε με απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ και την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη, πραγματοποίησε η Κατερίνα Στεφανίδη σε μίτινγκ κλειστού στίβου στο Φλάγκσταφ.

Στον τελευταίο αγώνα της επί αμερικανικού εδάφους, πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ ξεπέρασε τα 4.77μ., βελτιώνοντας το 4.76μ. που είχε πετύχει πριν από δύο μόλις ημέρες στη Στοκχόλμη η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Πλέον οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες έχουν τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις στην Ευρώπη και βεβαίως πηγαίνουν με πρωταγωνιστικές βλέψεις στο μεγάλο ραντεβού της τσεχικής πρωτεύουσας.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4.40μ., ύψος που πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια. Συνέχισε με επιτυχημένα άλματα στα 4.57μ. και στα 4.67μ., πριν τοποθετήσει τον πήχη στα 4.77μ., όπου τα κατάφερε με την τρίτη προσπάθεια.

Έπειτα η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης του ανοιχτού δοκίμασε χωρίς επιτυχία στα 4.84μ., επιδιώκοντας να πάρει την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, η οποία ανήκει στη Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ με 4.83μ.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015, 15:47