Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 100 μέτρων, Τζάστιν Γκάτλιν, θα επιστρέψει μέσα στην εβδομάδα στις προπονήσεις μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκε για πιθανό τραυματισμό, δήλωσε ο μάνατζέρ του, Ρενάλντο Νεέμια.

Ο Αμερικανικός σπρίντερ επιβράδυνε το ρυθμό μετά από 65 μέτρα στην κούρσα των 100μ που συμμετείχε στο Ζάγκρεμπ, την Τρίτη (3/9) το βράδυ, όταν ένιωσε ένα τράβηγμα στο αριστερό πόδι και απλά τερμάτισε στην 4η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είπε ότι άρχισε να αισθάνεται κάτι να τον τραβά, οπότε προσπάθησε αμέσως να προστατευθεί από πιθανό τραυματισμό. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι διαθέτει ακόμα 100% τη δύναμη στο πόδι και δεν υπήρχαν συμφύσεις ή κάτι άλλο», είπε ο Νεέμια.

Στο Ζάγκρεμπ ήταν η δεύτερη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας που ο 37χρονος Αμερικανός αναγκάστηκε να επιβραδύνει το ρυθμό του σε κούρσα στην οποία προηγείτο. Προηγήθηκε ο αγώνας του στο Diamond League της Ζυρίχης, στις 29 Αυγούστου, όπου επίσης κατετάγη 4ος. Πάντως, τρεις ημέρες αργότερα, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του 2004 έδειξε να βρίσκεται σε φόρμα, κερδίζοντας τα 100 μέτρα σε άλλο αγώνα στην Ελβετία, όταν τερμάτισε σε 9.97.

Ο αγώνας του Ζάγκρεμπ, σε σχετικά δροσερό βράδυ, ήταν ο τελευταίος του Γκάτλιν, προτού υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο του στη Ντόχα στα τέλη του μήνα. Μέχρι τότε αναμένεται να ολοκληρώσει την προετοιμασία του με προπονήσεις στην Φλόριντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης