Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην Κ23 και παράλληλα, το φεστιβάλ βάδην διεξήχθη την Κυριακή (16/2) στην πόλη της Πάτρας με πολλές καλές επιδόσεις.

Η Όλγα Φιάσκα (ΑΣ Άθλος Μυτιλήνης) αναδείχθηκε νικήτρια στις Γυναίκες Κ23, στο πρώτο 20άρι της καριέρας της, το οποίο μάλιστα συνδύασε με πολύ καλή επίδοση. Η αθλήτρια από τη Μυτιλήνη τερμάτισε σε 1 ώρα 40.20 κι έδειξε πως στο εγγύς μέλλον θα είναι σε θέση να προσεγγίσει καλύτερες επιδόσεις. Δεύτερη στο σημερινό αγώνα ήταν Ευθυμία Κουρκουτσάκη (ΓΑ Ιλισσός) με 1.44.49 και στην τρίτη η Δήμητρα Μπόχωρη (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας) με 1.49.51. Στους Άνδρες ο Τάσος Στάμος (ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας) σε 1.54.00, ενώ ακυρώθηκε ο Γιώργος Τζατζιμάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που ήταν ο δεύτερος που μπήκε στην εκκίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξανδρος Μορτζάκης (ΑΕΠ Ολυμπίας) έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, αφού διένυσε τα 10χλμ. βάδην σε 45.26, ενώ το όριο για την ίδια διοργάνωση εξασφάλισε και η Αναστασία Αντωνοπούλου (Ίκαρος Ν. Ιωνίας) με 24.31 στα 5χλμ. βάδην, που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και της επιτρέπει να σκεφτεί μια καλή παρουσία στη διοργάνωση. Η νεαρή με τη σημερινή της επίδοση έγινε η κορυφαία αθλήτρια της κατηγορίας της φέτος στον κόσμο.

Πολύ κοντά στο όριο για τη διοργάνωση του Ριέτι βρέθηκε και ο Αριστοτέλης Μπούσδας (Φωκιανός Καρδίτσας), που διένυσε την απόσταση σε 45.51, με το όριο να είναι 45.50. Σε κάθε περίπτωση ο νεαρός θα έχει την ευκαιρία στους επόμενους αγώνες να πετύχει την παραπάνω επίδοση.

Πολύ καλή παρουσία και από την Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ), που ήταν νικήτρια στα 20χλμ. βάδην κάνοντας μάλιστα ατομικό ρεκόρ με 1.38.23. Στους Άνδρες επικράτησε ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (ΟΦΗ) με 1.33.08.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης