Η IAAF συμφώνησε να καθυστερήσει την εφαρμογή του νέου κανονισμού για τον υπερανδρογονισμό των αθλητριών, που θέτει όρια στα υψηλά επίπεδα της τεστοστερόνης, τα οποία παράγει φυσικά ο οργανισμός τους και πλέον θα πρέπει να τη ρυθμίσουν στα επιτρεπτά όρια για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις.

Η διεθνής ομοσπονδία στίβου θα ξεκινήσει την εφαρμογή του νέου κανονισμού από τον Μάρτιο του 2019 και όχι από τον Νοέμβριο του 2018 που είχε αποφασίσει αρχικά, επειδή αναμένεται η εκδίκαση της προσφυγής που έχει καταθέσει η Κάστερ Σεμένια και η ομοσπονδία στίβου της Νότιας Αφρικής για την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση του CAS αναμένεται μέχρι τις 26 Μαρτίου 2019 και μέχρι τότε η IAAF δεν επιθυμεί να υπάρχει κάποια σύγχυση στην εφαρμογή του κανονισμού ή επιπλέον καθυστερήσεις που θα προκαλούσαν νέες αβεβαιότητες στις αθλήτριες.

Ο νέος κανονισμός της IAAF προβλέπει μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα για τουλάχιστον έξι μήνες πριν από έναν αγώνα στις αποστάσεις από τα 400μ μέχρι και το μίλι.
Επιστημονικές μελέτες που διενήργησε η IAAF έδειξαν ότι οι αθλήτριες με υπερανδρογονισμό έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων αθλητριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης