Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Ειρήνη Βασιλείου κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στην πόλη Πράβετς της Βουλγαρίας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ με 51.75, βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ (51.86), ενώ έπιασε και το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα (51.80).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους ιδιους αγώνες, η Ελένη Κλαούντια Πόλακ αγωνίστηκε στο επί κοντώ όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 4.28μ, το οποίο υπερέβη με την τρίτη προσπάθεια όπως και το 4.21. Στη συνέχεια προσπάθησε στα 4.42 αφήνοντας τα 4.35 αλλά απέτυχε. Νικήτρια ήταν η Τουρκάλα Ανκαζάν με 4.35μ.

Την 4η και 5η θέση κατέλαβαν ο Κώστας Νάκος και ο Πέτρος Κυριακίδης στα 400μ εμπόδια αντίστοιχα. Ο Νάκος τερμάτισε σε 51.66 και ο Κυριακίδης σε 51.89, κλείνοντας έτσι τον κύκλο της επίσημης αγωνιστικής χρονιάς με την εμφάνισή τους στους Βαλκανικούς αγώνες.

Το πρωί αγωνίστηκαν οι δύο Χανιώτες σφυροβόλοι, Χρήστος Φραντζεσκάκης και Μιχάλης Αναστασάκης, που κατέκτησαν το χρυσό και σημένιο μετάλλιο αντίστοιχα. Ο Φραντζεσκάκης, «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης στους εφήβους φέτος, πέτυχε βολή στα 76.64μ, που είναι η καλύτερη επίδοση εφήβων με ανδρική σφύρα (7.260 κιλά) καθώς και πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων με τη συγκεκριμένη σφύρα, το οποίο ήταν 73.86μ που είχε πετύχει ο ίδιος αθλητής από τις 27 Ιουλίου στη διάρκεια του πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο Φραντζεσκάκης είναι και ο δεύτερος καλύτερος έφηβος σφυροβόλος στον κόσμο. Να σημειώσουμε ότι το ρεκόρ εφήβων με τη σφύρα της κατηγορίας, 6 κιλά, είναι 84.22μ και το κατέχει ο Φραντζεσκάκης από τους Πανευρωπαϊκούς της κατηγορίας φέτος (19 Ιουλίου) στο Μπορός της Σουηδίας όπου κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο.

Επίσης με την επίδοση αυτή ο Φραντζεσκάκης «έπιασε» το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα που είναι 76.00μ.

Στη δεύτερη θέση με βολή 75.33μ ήταν ο Μιχάλης Αναστασάκης, ο οποίος με τον Φραντζεσκάκη πέτυχαν το «1-2» από πλευράς μεταλλίων για τα ελληνικά χρώματα, κατακτώντας το χρυσό και το ασημένιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης