Δεκαοχτώ αθλητές και αθλήτριες έκλεισαν θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μετά και την ανανέωση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία της λίστας με τους αθλητές και αθλήτριες, που πήραν την πρόκριση μέσω της κατάταξης. Έτσι μετά τους έξι που είχαν τα όρια και τους τρεις του βάδην, που γνώριζαν εδώ και λίγες ημέρες πως είναι εντός ομάδας, άλλοι εννέα αθλητές και αθλήτριες επιβεβαίωσαν σήμερα τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς.

Πρόκειται για την Ελισάβετ Πεσιρίδου (35 θέση στην κατάταξη), τον Κώστα Φιλιππίδη (23), τον Κώστα Δουβαλίδη (39), τον Εμμανουήλ Καραλή (26), τον Μιχάλη Αναστασάκη (29), το Χρήστο Φραντζεσκάκη (31), την Ραφαέλα Σπανουδάκη (46 100 μ./53 200 μ.), την Σταματία Σκαρβέλη (30) και την Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (32). Πολύ κοντά σε πρόκριση βρέθηκε ο Δημήτρης Τσιάμης, που έμεινε στην 34η θέση στο τριπλούν, η Ελίνα Τζένγκο, που χάρη στη βολή του Βαλκανικού ανέβηκε στην 36η θέση του ακοντισμού και η Τατιάνα Γκούσιν που έμεινε στην 37η θέση στο ύψος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική ομάδα αποτελείται από αθλητές και αθλήτριες που έχουν κατακτήσει αρκετά μετάλλια σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο και διαθέτει και μια εν ενεργεία “χρυσή” ολυμπιονίκη στη σύνθεση της. Η Κατερίνα Στεφανίδη θα κληθεί στο Τόκιο να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ωστόσο δεν θα είναι η μόνη αυτής της ομάδας, που μετέχει με βλέψεις μεταλλίου σε αυτή τη διοργάνωση. Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον κόσμο και δικαίως το φαβορί για μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου όχι μόνο ετοιμάζεται για την τέταρτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά είναι σε θέση να διεκδικήσει μια θέση ψηλά στην τελική κατάταξη. Για την τέταρτη συμμετοχή του ετοιμάζεται και ο Κώστας Δουβαλίδης, που παρά τα προβλήματα στη διάρκεια της σεζόν, θα δηλώσει παρών σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Ντεμπούτο σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα κάνουν οι Ελένη Πόλακ και Εμμανουήλ Καραλής, που προσδοκούν σε καλές παρουσίες, αλλά και οι Χρήστος Φραντζεσκάκης, Κυριακή Φιλτισάκου και Σταματία Σκαρβέλη.

Αναλυτικά η ομάδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνδρες

110 μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης

50χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ

Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης

Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλης

Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου

Σφυροβολία: Μιχάλης Αναστασάκης

Σφυροβολία: Χρήστος Φραντζεσκάκης

Γυναίκες

100 μ./200 μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη

100 μ. εμπ.: Ελισάβετ Πεσιρίδου

Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη

Επί κοντώ: Νικόλ Κυριακοπούλου

Επί κοντώ: Ελένη Πόλακ

Τριπλούν: Βούλα Παπαχρήστου

Δισκοβολία: Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου

Σφυροβολία: Σταματία Σκαρβέλη

20χλμ. βάδην: Αντιγκόνη Ντρισμπιώτη

20 χλμ. βάδην: Πένυ Τσινοπούλου

20 χλμ. βάδην: Κυριακή Φιλτισάκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης