Η World Athletics ανέστειλε σήμερα δύο ακόμη αγώνες της σειράς Diamond League τον Ιούνιο, καθώς συνεχίζει να προσαρμόζει το καλαντάρι της σεζόν 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ το μίτινγκ του Όσλο πρόκειται να πραγματοποιηθεί, σε μια εναλλακτική όμως μορφή.

Μετά την αναβολή τις τελευταίες εβδομάδες των έξι πρώτων μίτιγνκ, η WA ανακοίνωσε σήμερα την αναβολή άλλων δύο, αυτών στη Γιουτζίν (ΗΠΑ) ήταν προγραμματισμένη για τις 7 Ιουνίου και στο Παρίσι (Γαλλία) στις 13 του ίδιου μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπως και με τις προηγούμενες αναστολές, η απόφαση αυτή ελήφθη σε στενή διαβούλευση με όλα τα σχετικά μέρη και βασίστηκε σε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των αθλητών καθώς και σε εκτεταμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που καθιστούν αδύνατη τη διοργάνωση των αγώνων όπως είχαν προγραμματιστεί», ανακοίνωσε η διεθνής ομοσπονδία στίβου.

Οι διοργανωτές στο Όσλο ανακοίνωσαν τα σχέδια για τη διοργάνωση ενός εναλλακτικού αθλητικού μίτινγκ. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν αγώνα επίδειξης με τίτλο «The Impossible Games», στις 11 Ιουνίου, στην αρχική ημερομηνία της φετινής συνάντησης.

Σύμφωνα με την αρχική ιδέα θα συμμετέχει ένας αριθμός αθλητών παγκόσμιας κλάσης σε ένα μοναδικό «σόου» με πλήρη σεβασμό των κανονισμών της Νορβηγίας και των κανόνων για την απόσταση μεταξύ των αθλητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα αναμένεται, επί του παρόντος, να συμπεριλαμβάνει μια προσπάθεια για την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ στα χαμηλά εμπόδια από τον Νορβηγό Κάρστεν Βάρχολμ και μια αναμέτρηση στο επί κοντώ μεταξύ του κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ Άρμαντ Ντουπλάντις και του Γάλλου Ρενό Λαβιλενί.

Ωστόσο, οι διοργανωτές τονίζουν ότι το πλήρες πρόγραμμα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί και θα γίνουν αλλαγές. Ο αγώνας διάρκειας μιας ώρας θα προβληθεί ζωντανά από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NRK της Νορβηγίας και θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από τη Νορβηγική Ομοσπονδία και την WA.

Η κατάσταση με τις αναβολές των αγώνων Diamond League του 2020 και τι υπόλοιπο πρόγραμμα:

Ντόχα – Αναβλήθηκε

Κίνα (δεν έχει ανακοινωθεί η πόλη) – Αναβλήθηκε

Σαγκάη – Αναβλήθηκε

Στοκχόλμη – Αναβλήθηκε

Νάπολι / Ρώμη – Αναβλήθηκε

Ραμπάτ – Αναβλήθηκε

Γιουτζίν – Αναλήθηκε

Όσλο – 11 Ιουνίου (αγώνας επίδειξης)

Παρίσι – 13 Αναβλήθηκε

Λονδίνο – 4 Ιουλίου

Μονακό – 10 Ιουλίου

Γκέιτσχεντ – 16 Αυγούστου

Λωζάνη – 20 Αυγούστου

Βρυξέλλες – 4 Σεπτεμβρίου

Ζυρίχη – 11 Σεπτεμβρίου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης