Την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, στον τελικό των 10μ αεροβόλο πιστόλι του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Κάιρο, πανηγύρισε το Σάββατο η Άννα Κορακάκη, σφραγίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε εξαιρετική παρουσία στον προκριματικό παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό, όπου πάλεψε για το χρυσό μετάλλιο απέναντι στην Κάιμαν Λου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο αθλήτριες μπήκαν στον τελικό έχοντας 255.6 και 254 βαθμούς αντίστοιχα, με την Κινέζα αθλήτρια να είναι πιο ψύχραιμη, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο, με την Άννα Κορακάκη να κατακτά τη δεύτερη θέση και την Ζοράνα Αρούνοβιτς την τρίτη.

Η επιτυχία της Κορακάκη σήμερα ήταν διπλή, καθώς, όπως προαναφέραμε, εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι.

Μάλιστα έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που καταφέρνει να κλείσει θέση για το Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στο Ρίο το 2016, η Κορακάκη κατέκτησε ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο, ενώ το 2021 στο Τόκιο είχε δύο έκτες θέσεις στους τελικούς στο 10αρι και το 25αρι πιστόλι. 

Περιχαρής ο πατέρας της Άννας, Τάσος Κορακάκης ανέβασε φωτογραφίες από τη βράβευση της κόρης του, σχολιάζοντας: «Ασημένια η ΑΝΝΑ στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ πρωτάθλημα και φύγαμε για ΠΑΡΙΣΙ κερδίζοντας την κάρτα για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024!!! Σ’ ευχαριστώ αστέρι μου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης