Σε συνάντηση που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τις ΕΑΣ Αθήνας, Πειραιά και Ν.Δ. Αττικής, εκπρόσωποι σωματείων της Αττικής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε βάθος από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Κώστα Παναγόπουλο, και τον γενικό γραμματέα, Βασίλη Σεβαστή, τόσο για τα θέματα που έχουν ανακύψει με αφορμή την πανδημία της covid-19, όσο και για παραδοσιακά ζητήματα που ταλαιπωρούν τον στίβο στην Αττική και έχουν να κάνουν με τις αθλητικές υποδομές.

Ο κ. Παναγόπουλος ενημέρωσε τα σωματεία για τα μέτρα που πήρε ο ΣΕΓΑΣ σε σχέση με την covid-19, ενώ τους γνωστοποίησε πως είναι έτοιμο το υγειονομικό πρωτόκολλο, που αφορά στη διεξαγωγή των αγώνων εντός σταδίου, το οποίο τις επόμενες ημέρες θα σταλεί στην υγειονομική υπηρεσία της ΓΓΑ. Το πρωτόκολλο είναι πλήρες για όλα τα αγωνίσματα και θα αποτελέσει τον οδηγό διεξαγωγής όλων των διοργανώσεων στη χώρα μας. Παράλληλα, ο κ. Παναγόπουλος ανέλυσε οικονομικής φύσεως θέματα, ενώ επισήμανε για μία ακόμη φορά την ανάγκη που υπάρχει για ενίσχυση των ομοσπονδιών και των σωματείων από την Πολιτεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αθλητικές υποδομές αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής, και ιδιαίτερα στη δυσμενή αλλαγή στο Σχιστό Κορυδαλλού. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με την ομοσπονδία, είχε προχωρήσει σε μελέτη, η οποία μάλιστα είχε εγκριθεί από την Πολιτεία, για την δημιουργία αθλητικής εγκατάστασης, η οποία θα αποτελούσε το “Σπίτι του Στίβου”. Ένα χώρο ιδανικό να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις και να δώσει ανάσα στα σωματεία της ευρύτερης περιοχής.

Η προ ημερών παράδοση της έκτασης από τη ΓΓΑ στο Δήμο Κορυδαλλού ανατρέπει το πλάνο που υπήρχε, αφού τα νέα σχέδια προβλέπουν κυρίως χρήση από το ποδόσφαιρο και περιορισμένη παρουσία από το στίβο. Ο κ. Σεβαστής αναφέρθηκε και στην περίπτωση των Θρακομακεδόνων, όπου και για εκεί είχε προβλεφθεί η κατασκευή προπονητικού κέντρου για το στίβο, έργο, όμως, που δεν φαίνεται να προχωρά.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των σωματείων ενημερώθηκαν τόσο για τα οικονομικά θέματα που θα απασχολήσουν τους ίδιους, αλλά και την ομοσπονδία, καθώς και για το αγωνιστικό πλάνο της θερινής περιόδου. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να πάρουν πολλές απαντήσεις διαδικαστικού χαρακτήρα, που έχουν να κάνουν κυρίως με την λειτουργία τους το επόμενο διάστημα, αλλά και με τους αγώνες που θα διεξαχθούν στη σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία υπουργική απόφαση προβλέπει την επιστροφή στα στάδια αθλητών και αθλητριών όλων των ηλικιών, γεγονός που δίνει το δικαίωμα στα σωματεία να εκκινήσουν τις ακαδημίες τους. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από 50 σωματεία της Αττικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης