Μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων για τον κορωνοϊό, το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ στη σημερινή του συνεδρίαση πήρε μια σειρά αποφάσεων για τη λειτουργία της ομοσπονδίας και τις αγωνιστικές δράσεις της.

Μεταξύ αυτών, αποφασίστηκε η αναβολή της γενικής συνέλευσης που επρόκειτο να γίνει στις 13 Μαρτίου, αλλά και των αγώνων δρόμου της σειράς Run Greece σε Λάρισα και Ηράκλειο, στις 29/3 και 5/4 αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ:

«1. Σε συνέχεια της αναβολής του Ημι-μαραθωνίου της Αθήνας, που ήδη ανακοινώθηκε, η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Αγώνα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

2. Αναβάλλεται η Γενική Συνέλευση των σωματείων του ΣΕΓΑΣ που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 13 Μαρτίου. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Αναβάλλονται οι αγώνες του RUN GREECE στη Λάρισα και το Ηράκλειο, που ήταν προγραμματισμένοι για την 29η Μαρτίου και την 5η Απριλίου, αντίστοιχα. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε άλλες ημερομηνίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

4. Συνεχίζεται κανονικά η προετοιμασία του αγωνιστικού προγράμματος του ΣΕΓΑΣ (Διασυλλογικοί Αγώνες – Πανελλήνια Πρωταθλήματα), αφού τα μέχρι τώρα μέτρα της Πολιτείας δεν επηρεάζουν τη διεξαγωγή τους.

5. Οι αποστολές Εθνικών Ομάδων για αγώνες στο εξωτερικό θα λαμβάνουν αυξημένα μέτρα προφύλαξης (αναλυτική ενημέρωση, γάντια, ατομικό αντισηπτικό, περιορισμένες μετακινήσεις κλπ), ενώ παρέχεται το δικαίωμα σε αθλητή ή αθλήτρια που δεν επιθυμεί να ταξιδέψει να ακυρώσει τη συμμετοχή του.

6. Ανάλογα μέτρα, με την προσθήκη απολύμανσης, έχουν ήδη ληφθεί και στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ.

7. Αναβάλλονται οι προπονητικές συγκεντρώσεις που διργανώνει η ομοσπονδία, που ήταν προγραμματισμένες για τον επόμενο μήνα.

Με την ευκαιρία το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ καλεί όλα τα μέλη της οικογένειας του στίβου να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα ατομικής προφύλαξης, που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας και να επιδεικνύουν την απαραίτητη υπευθυνότητα, ώστε να συμβάλλουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού».  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης