H φιλόξενη και όμορφη Αντίκυρα Βοιωτίας είναι έτοιμη και περιμένει δρομείς και επισκέπτες που θα φτάσουν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 4ου «Ξενοδάμειου» δρόμου.

Οι εγγραφές έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί και περάσει κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών οι οποίοι αποφάσισαν να δεχτούν και άλλους δρομείς που καθυστέρησαν να κάνουν την εγγραφή τους, μέχρι και το Σάββατο στο κέντρο εγγραφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραλαβή υλικού – Κέντρο εγγραφών

Η καρδιά της διοργάνωσης είναι το Δημοτικό Σχολείο της Αντίκυρας. Από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου από τις 17:00 θα λειτουργεί η γραμματεία για την παροχή πληροφοριών και τις ομαδικές εγγραφές ενώ και το Σάββατο θα λειτουργεί από τις 14:00 και θα μπορούν όσοι έχουν κάνει την εγγραφή τους να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το αθλητικό υλικό που προβλέπεται με βάση την εγγραφή τους και παράλληλα, αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις να κάνουν την εγγραφή τους.

Από την κεντρική πλατεία της Αντίκυρας (ΕΛΑΝ) θα γίνουν οι εκκινήσεις και οι τερματισμοί με την εξής σειρά και στην αντίστοιχη ώρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

09:30π.μ. 1400μ. μαθητών-τριών Δημοτικών και Γυμνασίων

09:50 π.μ. 10χλμ. ανδρών-γυναικών

0 9:55 π.μ. 5 χλμ. ανδρών-γυναικών και μαθητών-τριών Λυκείου

Στην ιστοσελίδα www.xenodamos.gr θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα, εγγραφές, πρόγραμμα, την προκήρυξη και άλλα χρήσιμα στοιχεία για τον αγώνα.

Από το 2016

Η διοργάνωση της Αντίκυρας ξεκίνησε το 2016 και χάρις στις προσπάθειες τοπικών παραγόντων και την αγάπη των κατοίκων, χτίζεται αργά και σταθερά με μπροστάρη τον τοπικό αθλητικό σύλλογο «Ξενόδαμο», μια ξεχωριστή αθλητική και όχι μόνο εκδήλωση ενισχύοντας την επισκεψημότητα και την τόνωση της τοπικής κοινωνίας στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού.

Στόχος, επίσης, των διοργανωτών είναι να παρακινήσουν και να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι σε κάθε μορφής αθλητική δραστηριότητα αλλά και να αναδείξουν την ιστορικότητα και τη φυσική ομορφιά του τόπου τους.

Ο αγώνας ο οποίος είναι ενταγμένος στο δρομικό καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, περιλαμβάνει αποστάσεις 10χλμ, 5χλμ και αγώνες 1.4χλμ μαθητών Γυμνασίου και Δημοτικών σχολείων. Οι ασφάλτινες διαδρομές είναι έτσι χαραγμένες ώστε οι δρομείς να τρέχουν παράλληλα στον όμορφο κόλπο της Αντίκυρας και του Αγίου Ισιδώρου ενώ περιλαμβάνεται και χωμάτινο τμήμα (μόνο στα 10χλμ) από όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν μια μοναδική πανοραμική θέα και των δύο παραλιών αλλά και θέα μέχρι τα παράλια της Πελοποννήσου.

Ο αγώνας τα τρία πρώτα χρόνια ήταν υπό την αιγίδα του ΑΚΟΛ ενώ από το 2019 την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Αθλητική Ακαδημία Αντίκυρας «Ξενόδαμος».

Ευχαριστίες του «Ξενόδαμου»

Οι διοργανωτές με ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι, «για το αθλητικό αυτό γεγονός που έγινε θεσμός «ευθύνονται» όλοι αυτοί οι εθελοντές που εργάζονται καθημερινά ή συμβάλλουν με την οικονομική ενίσχυση έχοντας τον τίτλο του “χορηγού” και πρωτίστως τον μεγάλο μας και όλους τους άλλους χορηγούς.

Παράλληλα, φέτος ο Δήμος Διστόμου-Αντίκυρας-Αράχωβας μας βοηθάει πολύ στο θέμα καθαριότητας, διευθέτησης των διαδρομών και άλλων θεμάτων για την καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα. Η Ελληνική Αστυνομία επίσης είναι κοντά μας και παρέχει όλα τα μέτρα ασφαλείας για την ασφαλή ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγωστών Κορίνθου του Ερυθρού Σταυρού με έχει 8μελή ομάδα που όπως και το 2018 έχουμε μια άριστη συνεργασία. Η Αθλητική Ακαδημία Αντίκυρας ΞΕΝΟΔΑΜΟΣ, το Δ.Σ αλλά και τα μέλη της καθώς και όλος ο εμπορικός κόσμος της πόλης, δίνουν τον καλύτερο εαυτό για να παρέχουν την φιλοξενία αλλά και την ασφάλεια σε όσους επισκέπτες έρθουν το Σαββατοκύριακο στην Αντίκυρα.

Ευχαριστούμε τον ΑΚΟΛ που υπό την αιγίδα του τα προηγούμενα τρία χρόνια διοργανώσαμε τον αγώνα και φέτος παραλαμβάνουμε την σκυτάλη σε ένα κλίμα συνεργασίας για το καλύτερο μέλλον των παιδιών-αθλητών της περιοχής. Την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Στερεάς & Εύβοιας για την στήριξη και την εμπιστοσύνη της στη διοργάνωση του 4ου ΞΕΝΟΔΑΜΕΙΟΥ Δρόμου».

Με την συμμετοχή Πρωταθλητών

Με επικεφαλής την πρωταθλήτρια μαραθωνοδρόμο Γκλόρια Πριβιλέτζιο πολλοί πρωταθλητές μέλη εθνικών ομάδων του στίβου θα βρίσκονται την Κυριακή στην Αντίκυρα, προσθέτοντας λάμψη στην 4ο Ξενοδάμειο δρόμο. Εκτός από την Πριβιλέτζιο παρόντες θα είναι οι Λία Ζυγόρη, Θάνος Καλάκος, Βαγγέλης Μαλλιόγλου, Ανθή Κυριακοπούλου, Ηλίας Αϋφαντόπουλος, Νικόλ Κυνατίδου, Γιώργος Μαθιόπουλος και άλλοι.

Ο Ολυμπιονίκης Ξενόδαμος

Οι διοργανωτές θέλοντας να τιμήσουν τον ολυμπιονίκη Ξενόδαμο τον Αντικυρέα ο οποίος στέφθηκε στο άθλημα του παγκρατίου στους 211ους ολυμπιακούς αγώνες το 67μ.Χ. έδωσαν το όνομά του στον τοπικό αθλητικό σύλλογο αλλά και στον αγώνα δρόμου που διοργανώνουν στις 20 Οκτωβρίου 2019.

Αντίκυρα το γραφικό ψαροχώρι της Βοιωτίας

Η Αντίκυρα, είναι παραθαλάσσιο χωριό του Νομού Βοιωτίας και αποτελεί δημοτική ενότητα του Καλλικρατικού δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας με τρεις οικισμούς, τον οικισμό της Αντίκυρας, τον οικισμό του Αγίου Ισιδώρου και τον οικισμό της Αγίας Σωτήρας.

Έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί αλλά δεν είναι αφού έχεις εύκολη και γρήγορη οδική προσέγγιση σε έναν ιδανικό προορισμό για ξεκούραση, ηρεμία, καλό φαγητό και φυσικά έχει τη δική του ομορφιά κάθε εποχή του χρόνου.

Συνδυάζει απόλυτα υπέροχα φαγητά τόσο ψαρικά από τα πλούσια νερά του Κορινθιακού κόλπου όσο και κρεατικά, τυροκομικά από την περιοχή στα όρια του δήμου Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας καθώς και προϊόντα μικρών παραγωγών όπως κρασιά, γλυκά κουταλιού και άλλα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης