Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 6-4, 6-1 της Ρωσίδας Βερόνικα Κουντερμέτοβα και προκρίθηκε εύκολα στις «16» του Australian Open, εκεί όπου τα ξημερώματα της Κυριακής (02:00) θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα, η οποία -με τη σειρά της- νίκησε με 7-6(3), 6-2 την Ισπανίδα Νούρια Πάριθας Ντίαθ.

Μια αναμέτρηση που φέρνει στη σκέψη ένα από τα πιο δραματικά ματς της περασμένης σεζόν, όταν, στη φάση των «16» του Miami Open, η Σάκκαρη έσωσε έξι match points πριν επικρατήσει με 6-4, 2-6, 7-6(6).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Περιμένω ένα πολύ δύσκολο ματς» είπε η Σάκκαρη. «Νομίζω ότι τα χτυπήματά της είναι πολύ… επίπεδα και γρήγορα. Έχει υπέροχο ρυθμό. Διανοητικά είναι πολύ καλή. Διατηρεί την ηρεμία. Δεν θα τη δεις ποτέ να σπάει ρακέτες ή να κάνει τέτοια πράγματα. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή ψυχικά. Είναι ώριμη, που το κάνει πολύ πιο εύκολο. Έχει ένα υπέροχο παιχνίδι συνολικά. Είναι επίσης ένα πολύ ωραίο κορίτσι, οπότε ανυπομονώ πολύ για τον αγώνα» δήλωσε η Μαρία Σάκκαρη για την Αμερικανίδα αντίπαλό της, νο 21 στον κόσμο, η οποία έφτασε έως τα προημιτελικά του Australian Open το 2021.

Πριν από δύο χρόνια, στο Australian Open του 2020, η Μαρία Σάκκαρη έφτασε για πρώτη φορά στον τέταρτο γύρο (σ.σ. φάση των «16») σε ένα τουρνουά Γκραν Σλαμ, ενώ τώρα επιστρέφει στους «16» του 2022 ως παίκτρια του Top-10.

Έχει νικήσει σε 11 από τα τελευταία 12 παιχνίδια της, χωρίς να χάσει σετ για δεύτερη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα η Μαρία Σάκκαρη θα βρεθεί τουλάχιστον στο νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, ανεβαίνοντας μία θέση, ενώ δεν αποκλείεται να επιστρέψει, ανάλογα με την πορεία της στο Australian Open, στο νο 6.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης