Η Ελένη Κελαϊδίτη δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του σύνθετου ατομικού, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής που διεξάγεται στο Μπακού.

Πιο συγκεκριμένα η 19χρονη πρωταθλήτρια δεν μπήκε στην 24άδα των φιναλίστ, ενώ παράλληλα έχασε και την ευκαιρία να διεκδικήσει την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τέταρτο και τελευταίο σκέλος του προκριματικού στη «Milli Gimnastika Arenasi» έπειτα από τρεις εκτελέσεις χωρίς σοβαρά λάθη, η Κελαϊδίτη χρειαζόταν μία απλώς καλή εμφάνιση στο πιο «δυνατό» της όργανο, τις κορύνες.

Εντούτοις το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο του αναμενομένου: Δύο πτώσεις την περιόρισαν στους 17,900 βαθμούς και διατήρησαν το τελικό της άθροισμα στο σύνθετο ατομικό στους 57,675 βαθμούς, με δεδομένο ότι λαμβάνονταν υπ’όψιν οι τρεις καλύτερες επιδόσεις κάθε αθλήτριας στα τέσσερα όργανα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η Κελαϊδίτη υποχώρησε τελικά στην 27η θέση της κατάταξης του σύνθετου ατομικού και έμεινε για τρεις θέσεις μόλις 0,275 β. έξω από την προνομιούχο 24άδα των φιναλίστ, οι οποίες στον αυριανό τελικό (Παρασκευή 20/09) θα αγωνιστούν ξανά, από μηδενική βάση, για να διεκδικήσουν 16 Ολυμπιακά εισιτήρια για το «Τόκιο 2020».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης