Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με την ΚΟΕ, ο Γιώργος Μορφέσης επιστρέφει στον Εθνικό Πειραιώς, αναλαμβάνοντας χρέη τεχνικού διευθυντή στη γυναικεία ομάδα του συλλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άλλοτε ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών και τεχνικός διευθυντής υδατοσφαίρισης της ομοσπονδίας, επιστρέφει στην ομάδα στη οποία αγωνίστηκε ως πολίστας (1982-1989), αλλά και στην οποία έκανε τα πρώτα βήματά του στην προπονητική, οδηγώντας την μάλιστα στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας ανδρών, το 2000.

Με την πολυετή εμπειρία του, αλλά και την αίγλη των τεράστιων επιτυχιών που κοσμούν το παλμαρέ του (χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο του 2011, τρία ασημένια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, χρυσό στο Europa Cup, χάλκινο στο World League, ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα, ως συνεργάτης του Κούλη Ιωσηφίδη, και αρκετά μετάλλια με τις «μικρές» εθνικές ομάδες), ο Μορφέσης καλείται να συμβάλει στην προσπάθεια του Εθνικού να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση.

Η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εθνικός Πειραιώς και το τμήμα υδατοσφαίρισης γυναικών ανακοινώνουν με χαρά και περηφάνια τη μεγάλη επιστροφή του Γιώργου Μορφέση στον «Αυτοκράτορα».

Ο Γιώργος Μορφέσης αναλαμβάνει χρέη τεχνικού διευθυντή στην ομάδα γυναικών του συλλόγου μας και γυρίζει σε.. γνώριμα λημέρια, καθώς έχει διατελέσει αθλητής, αλλά και προπονητής του Εθνικού Πειραιώς, με σπουδαίες επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Ο Γιώργος Μορφέσης έχει γεννηθεί στις 22 Οκτωβρίου του 1969 και ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής στον «Αυτοκράτορα» το 1982, ενώ φόρεσε το «κυανόλευκο» σκουφάκι έως το 1989, έχοντας κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο με την ανδρική ομάδα.

Παρότι η καριέρα του Γιώργου Μορφέση είναι πασίγνωστη, ως μια σπουδαία προσωπικότητα της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, σας υπενθυμίζουμε τις κορυφαίες επιτυχίες του. Με την Εθνική ομάδα γυναικών της Ελλάδας έχει κατακτήσει εννέα μετάλλια και συγκεκριμένα: Το 2010 κατέκτησε με τη «γαλανόλευκη» το χάλκινο μετάλλιο στο World League του Σαν Ντιέγκο και την ίδια χρονιά το ασημένιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ. Την επόμενη χρονιά, με τον Γιώργο Μορφέση στον πάγκο της, η Ελλάδα φθάνει στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης (2011).

Τα μετάλλια με την Εθνική Γυναικών συνεχίζονται, ανεβαίνοντας στο 2ο σκαλί του βάθρου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν το 2012, ενώ λίγο αργότερα την ίδια σεζόν κατέκτησε και το Χάλκινο μετάλλιο στο Super Final World League της Κίνας. Το διάστημα 2012-2014, επίσης κατέκτησε με την Εθνική ομάδα Νεανίδων και Νέων Γυναικών, ως ομοσπονδιακός, ένα Χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πέρθ (Κ17), ένα Χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Βόλου το 2013, και δύο Χρυσά μετάλλια back-to-back στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα της Οστίας και της Κωνσταντινούπολης (K20, K18).

To 2017 με την Εθνική Γυναικών, κατέκτησε ένα ακόμη Ασημένιο μετάλλιο στο Kunshan Cup της Κίνας, ενώ το 2018 ήταν μια εξαιρετική σεζόν με Χάλκινο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ισπανίας, Χρυσό στο Europa Cup και Ασημένιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ως συνεργάτης ομοσπονδιακού, οι διακρίσεις του Γιώργου Μορφέση ξεκινούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) και το ιστορικό Αργυρό της Εθνικής Γυναικών στο πλευρό του Κυριάκου Ιωσηφίδη. Επιπλέον, το 2005 το “δίδυμο” Ιωσηφίδης-Μορφέσης οδήγησε την Εθνική Γυναικών στο Χρυσό στο World League της Ρωσίας και το 2007 στο Χάλκινο, επίσης στο World League του Μόντρεαλ. Επίσης, ως συνεργάτης του Στέφανου Λεάνδρου με την Εθνική Νέων Γυναικών το 2017, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βόλου.

Όσον αφορά την εξίσου σπουδαία πορεία που έχει χαράξει με τον «Αυτοκράτορα», ο Γιώργος Μορφέσης ξεκίνησε να γράφει την δική του ιστορία στον Εθνικό Πειραιώς, ως επικεφαλής προπονητής στις υποδομές των αγοριών το χρονικό διάστημα 1994-1999. Με την ομάδα Παίδων του Εθνικού κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ15 το 1997, ενώ το 1998 το Ασημένιο. Συνεχίζοντας, το 1999 με την ομάδα των Εφήβων του «Αυτοκράτορα» στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος (Κ17) κατακτώντας το Χρυσό μετάλλιο. Ωστόσο, το αποκορύφωμα της προπονητικής του καριέρας στον Εθνικό Πειραιώς ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος με την Ανδρική ομάδα το 2000!

Τέλος, ο Γιώργος Μορφέσης έχει τελέσει ξανά καθήκοντα Τεχνικού Διευθυντή της ΚΟΕ στις Εθνικές ομάδες Υδατοσφαίρισης (Ανδρών και Γυναικών) το διάστημα 2015-2017, ενώ η αγωνιστική σεζόν 2020-2021 ολοκληρώθηκε με τον έμπειρο τεχνικό στο ίδιο «πόστο» της Ομοσπονδίας.

Στις δηλώσεις στο ethnikoswaterpolo.gr, ο νέος τεχνικός διευθυντής του Εθνικού Πειραιώς, τόνισε: 

«Ο Εθνικός για μένα είναι οικογενειακή παράδοση. Είναι το σωματείο που ανδρώθηκα, αθλητικά και προπονητικά. Έμαθα το άθλημα και τον πρωταθλητισμό εδώ. Ήταν η ομάδα που κέρδισα το πρώτο μου μετάλλιο στις υποδομές και τη μεγαλύτερη επιτυχία μου ως προπονητής της ανδρικής ομάδας το 2000. Είναι σαν το σπίτι μου, άρα η σχέση είναι μεγαλύτερη από επαγγελματική. Ο Εθνικός έχει ένα μεγάλο μερίδιο σε ότι έχω καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια».

Η ομάδα του Εθνικού φέτος μπήκε σε μια νέα βάση, ενισχύθηκε σημαντικά και έχει υψηλούς στόχους. Υπάρχει ικανοποίηση για τον μεταγραφικό σχεδιασμό; Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας και σε ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί το τμήμα γενικότερα;

«Παρακολούθησα τις κινήσεις που έκανε η ομάδα και ο χρηματοδότης της, κ. Κολοβός και δεν κρύβω ότι έχει ανεβάσει το επίπεδο με τις προσθήκες διεθνών Ελληνίδων παικτριών που μετέχουν στις Εθνικές ομάδες, αλλά και σπουδαίων ξένων αθλητριών με μεγάλη εμπειρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Οι στόχοι της ομάδας είναι ξεκάθαρα να ανέβει όσο ψηλότερα μπορεί, όχι μόνο στο γυναικείο τμήμα, αλλά και στα τμήματα υποδομής που γίνεται μια καλή δουλειά και μπορεί να γίνει και καλύτερη φέτος. Θα δοθεί βάση λοιπόν στα ηλικιακά, έτσι ώστε στο μέλλον να «ανεβάζει» αθλήτριες στη γυναικεία ομάδα».

Πόσο σημαντική είναι για την πρόοδο του τμήματος η επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

«Είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο να φεύγει από την ελληνική πραγματικότητα και να ανταγωνίζεται τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μόνο κέρδος μπορεί να έχει αυτό για τις αθλήτριες του συλλόγου και ιδίως για τις νεαρότερες ηλικιακά. Θα προσπαθήσω με την εμπειρία μου, να γίνει ο Εθνικός ξανά ελκυστικός για τους αθλητές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης