Η ανδρική ομάδα πόλο της ΑΕΚ έκλεισε το δίδυμο των ξένων της, ενόψει της παρθενικής συμμετοχής της στη μεγάλη κατηγορία, καθώς την Τετάρτη (15/7) γνωστοποίησε τη συμφωνία της και με τον Νίκολα Βούκσεβιτς.

Ο Μαυροβούνιος φουνταριστός, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Βουλιαγμένη, με απολογισμό 19 γκολ σε 22 συμμετοχές, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον «Δικέφαλο», παρουσία του γενικού αρχηγού του συλλόγου, Ηλία Χατσίκα, και του διευθυντή των τμημάτων υδατοσφαίρισης, Γιώργου Κατσαούνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Nikola Vukcevic. Ο 34χρονος (14/11/1985) Μαυροβούνιος φουνταριστός, ύψους 2,02 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της ανδρικής ομάδας πόλο του Συλλόγου.

Ο Nikola Vukcevic ξεκίνησε την καριέρα του από την PVK Jadran στην οποία αγωνίστηκε από το 2002 έως το 2010 κατακτώντας 6 Πρωταθλήματα και 1 Ευρωπαϊκό Super Cup. Tην επόμενη τριετία (2010-13) φόρεσε το σκουφάκι της Budva από το Μαυροβούνιο, κατακτώντας άλλα 2 Πρωταθλήματα, για να μετακομίσει στον εν ενεργεία Πρωταθλητή Ευρώπης Ερυθρό Αστέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τους “κόκκινους” της Σερβίας αγωνίστηκε για μία σεζόν (2013-14), πανηγυρίζοντας το νταμπλ και το Ευρωπαϊκό Super Cup για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Τη διετία 2014-16 αγωνίστηκε στη Galatasaray κατακτώντας 1 Πρωτάθλημα Τουρκίας (2015) για να μεταβεί στην Ιταλία και τις Triesti (2016-17) και Brescia (2017-19), αφήνοντας το στίγμα του στο LEN Champions League με 29 γκολ σε 41 εμφανίσεις. Την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε με την ομάδα της Βουλιαγμένης κατακτώντας τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα της Α1.

Φυσικά, ο Nikola Vukcevic αποτέλεσε για μία δεκαετία βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου, με την οποία και κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2009 και στο World League του 2009. Έχει να επιδείξει την κατάκτηση της 4ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, καθώς και 3 Ασημένια Μετάλλια στο World League του 2010 και τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 2012 και 2016.

Ο Nikola Vukcevic υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο στα Γραφεία του Συλλόγου, όπου τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Αρχηγός του Συλλόγου, Ηλίας Χατσίκας, και ο General Manager των τμημάτων υδατοσφαίρισης, Γιώργος Κατσαούνης, οι οποίοι και του ευχήθηκαν κάθε επιτυχία με τα “κιτρινόμαυρα”.

Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας ο Nikola Vukcevic δήλωσε στο aek.gr: “Είναι χαρά και τιμή για μένα να ανήκω στη μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι ένας μεγάλος Σύλλογος σε όλα τα αθλήματα και είναι πολύ σημαντικό για το πόλο της Ελλάδας ότι η ΑΕΚ θα συμμετάσχει στην κορυφαία κατηγορία. Οι φιλοδοξίες του τμήματος είναι υψηλές και με τη δημιουργία μίας ισχυρής ομάδας πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή και επιτυχημένη χρονιά“.

Nikola, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης