Η ταχύτατα ανερχόμενη Νόβι Μπέογκραντ, που έχει εξασφαλίσει τη φιλοξενία της τελικής φάσης του Champions League υδατοσφαίρισης για τα επόμενα χρόνια και φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στη διοργάνωση, θα είναι ο τέταρτος σταθμός στη… διεθνή καριέρα του Άγγελου Βλαχόπουλο. Όπως επιβεβαίωσε ο διεθνής πολίστας της Μπρέσια, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ, δέχθηκε μία εξαιρετικά δελεαστική προσφορά από τον σερβικό σύλλογο και είπε το «ναι», παρότι νωρίτερα είχε έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Ολυμπιακό, προκειμένου να επιστρέψει μετά από πέντε χρόνια στην Ελλάδα και τον Πειραιά.

Όπως εξήγησε ο Βλαχόπουλος, «είχα έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Ολυμπιακό, δηλαδή απέμεναν τα διαδικαστικά. Μιλώντας με τον πρόεδρο (σ.σ. Μιχάλης Κουντούρης) του είπα ότι θα του απαντήσω άμεσα, αν και μου έδινε χρόνο να του απαντήσω και σε 10 μέρες. Εγώ του είχα πει ότι για 10 ή 20 δραχμές παραπάνω δεν αξίζει να πάω στο εξωτερικό και να μην προσπαθήσουμε να πάρουμε το Champions League με τον Ολυμπιακό, που έχει πάρα πολύ υψηλούς στόχους. Οπότε ήρθαμε σε προφορική συμφωνία. Μου το είχε ξεκαθαρίσει και παλαιότερα και σε όλους τους αθλητές ότι, αν ποτέ προκύψει κάτι τόσο μεγάλο και εξωπραγματικό, εννοείται πως μπορείτε να κάνετε αυτό που θέλετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την μεθεπόμενη μέρα με προσέγγισε η Νόβι Μπέογκραντ, μίλησα με τον Βουγιασίνοβιτς που είναι ο προπονητής της ομάδας και με τον μάνατζερ του σερβικού συλλόγου και μου έγινε μια πρόταση για τέσσερα χρόνια, την οποία δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να αρνηθώ. Μίλησα αμέσως με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, όπως και με τον Θοδωρή Βλάχο, και πραγματικά μου μίλησαν σαν να μου μιλούσε ο μπαμπάς μου. Ήταν πάρα πολύ σωστοί απέναντί μου, όσο και αν ξέρω ότι μπορεί να αλλάζει λίγο το σχεδιασμό της ομάδας κι όσο πολύ και να ξέρω ότι με ήθελαν και με περίμεναν».

Η Νόβι Μπέογκραντ έχει εξαπολύσει ένα εξωπραγματικό μεταγραφικό «σαφάρι», εξασφαλίζοντας την επιστροφή στα πάτρια εδάφη μιας σειράς Σέρβων διεθνών (Μάντιτς, Γιάκσιτς, Ντούσκο και Γκόικο Πιγέτλοβιτς, Ντράσοβιτς, Στραχίνια και Βίκτορ Ράσοβιτς), όμως ο Βλάντιμιρ Βουγασίνοβιτς επιθυμούσε διακαώς την απόκτηση του Βλαχόπουλου, στον οποίο μάλιστα είπε ότι «έχω όλα τα θηρία, θέλω και το μυαλό σου για να τους οργανώσω», όπως αποκάλυψε ο διεθνής άσος στην ΕΡΑ Σπορ.

Ο Θεσσαλονικιός περιφερειακός, ο οποίος στο ξεκίνημα της καριέρας του έπαιξε στον ΠΑΟΚ και εν συνεχεία στη Βουλιαγμένη, αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 2013 ως το 2016 και τον βοήθησε να φτάσει ως τον τελικό του Champions League του 2016, σκοράροντας μάλιστα το νικητήριο γκολ στην εκπνοή του ημιτελικού με την Τσόλνοκι. Στη συνέχεια έφυγε για την Ιταλία και την Ποζίλιπο Νάπολι, έπαιξε στην ουγγρική Έγκερ και τώρα αγωνίζεται στην Μπρέσια, από την οποία θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, αφού πρώτα συμμετάσχει στο final-8 που θα διοργανώσει η επόμενη ομάδα του στο Βελιγράδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην εθνική ομάδα και τις προσδοκίες της από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, ο Βλαχόπουλος δεν έκρυψε ότι «η εθνική στοχεύει στο μετάλλιο. Δεν είναι εύκολο, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει το πρώτο χιαστί, που θα είναι απέναντι σε μία εκ των Κροατίας, Μαυροβουνίου, Ισπανίας ή Σερβίας, να το κερδίσουμε. Θα είναι πολύ δύσκολο. Αν το κερδίσουμε θα είμαστε στην τετράδα και θα μπορούμε να δούμε τα μετάλλια από κοντά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης