Τους προβληματισμούς που δημιουργούνται, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, αναφορικά με το πότε και υπό ποιες συνθήκες θα καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων, ανέπτυξε μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Στέφανος Λέανδρος.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης νέων γυναικών τόνισε ότι για την ώρα δεν είναι δυνατόν να γίνει οποιοσδήποτε προγραμματισμός, ενώ στάθηκε στις αμφιβολίες που υπάρχουν αναφορικά με τη διαθεσιμότητα και τους όρους χρήσης των κολυμβητηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οπλισμένοι με υπομονή, προσπαθούμε να περάσουμε αυτήν τη δύσκολη περίοδο όσο πιο δημιουργικά γίνεται. Αυτές τις μέρες βλέπω και αναλύω αγώνες του τελευταίου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (σ.σ. Νέων Γυναικών), ενώ νωρίτερα μελετούσα αυτούς του Παγκοσμίου. Έχουμε ανοιχτή γραμμή και με τους προπονητές άλλων Εθνικών ομάδων και σίγουρα υπάρχει μια ανυπομονησία για το πότε θα ξαναπάρουν όλα μπρος.

Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις από τις τηλεδιασκέψεις που έχουν οι αρμόδιοι φορείς με την Ομοσπονδία μας και την αθλητική ηγεσία, αλλά περιμένουμε τις αποφάσεις τις δικές τους, που θα είναι πάντα στο πλαίσιο του σχεδίου της Πολιτείας και του ΕΟΔΥ, για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε», υπογράμμισε ο Λέανδρος και συνέχισε:

«Παράλληλα αναμένουμε και τις αποφάσεις της LEN και της FINA, ώστε να ξέρουμε αν θα διεξαχθούν τελικά κάποιες διοργανώσεις και ποιες θα είναι αυτές. Είμαστε, λοιπόν, σε στάδιο αναμονής, δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε ούτε να κάνουμε κάποιο προγραμματισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύσκολα θα γίνει φέτος το Ευρωπαϊκό μας στη Ρώμη στις προγραμματισμένες ημερομηνίες (23-30/8). Το πιθανότερο είναι να αναβληθεί για αργότερα και ίσως -λόγω των μεγάλων προβλημάτων που είχε η Ιταλία με τον ιό- να μετατεθεί η έδρα του σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Στις επαφές που έχω με τους προπονητές άλλων Εθνικών ομάδων διαπιστώνω, φυσικά, ότι είναι όλοι στην ίδια κατάσταση.

Δεν ξέρει κανείς τι γίνεται. Κάνουμε κάποιες συζητήσεις και θα πρέπει να σας αποκαλύψω ότι δύο από αυτούς επιθυμούν, όταν φυσικά χαλαρώσουν τα μέτρα και επιτραπούν οι προπονήσεις και οι μετακινήσεις, να έλθουν στην Ελλάδα για κοινή προετοιμασία μαζί μας».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός βρίσκεται σε επαφή με τους προπονητές των σωματείων και, όπως αναφέρει, γίνεται δέκτης των προβληματισμών τους: «Πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη συνέχεια, αν θα γίνουν και πώς θα εξελιχθούν τα ηλικιακά πρωταθλήματα.

Διότι θα πρέπει να υπάρξει και μια περίοδος προσαρμογής, ενώ υπάρχει κίνδυνος και για τυχόν τραυματισμούς. Επίσης προβληματίζονται για το πώς μπορούν να απασχολήσουν τις αθλήτριές τους δημιουργικά μέχρι την επάνοδο στις κανονικές προπονήσεις.

Γιατί είναι με σχεδόν δεμένα τα χέρια. Επίσης, για το πώς θα προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και πώς θα γίνει ο νέος προγραμματισμός. Εκφράζουν ανησυχίες, εξάλλου, για τους χώρους προπόνησης, δηλαδή τα κολυμβητήρια.

Πότε και με ποιο τρόπο θα έχουν τη δυνατότητα αυτά να φιλοξενήσουν και πάλι τους αθλητές και τις αθλήτριες των σωματείων. Και με ποιες προδιαγραφές. Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας για τις αθλήτριες δεν θα είναι απλό, αν δεν τους δοθεί αρκετός χρόνος για να μπορέσουν να προετοιμάσουν σωστά».

Κλείνοντας, ο Στέφανος Λέανδρος επισημαίνει ότι τον τελικό λόγο τον έχουν οι ειδικοί. «Ο καθένας κοιτάει από διαφορετική σκοπιά το θέμα της επανέναρξης των διοργανώσεων. Εγώ από τη πλευρά μου, για παράδειγμα, δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ή δεν έχω διαπιστώσει κάτι στο περιβάλλον μου και θέλω να ξαναρχίσουμε.

Όμως, είναι ένα θέμα που πρέπει να το απαντήσουν οι ειδικοί. Στα θέματα της υγείας και ανθρώπινης ζωής δεν ρισκάρουμε και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες τους. Άλλωστε, από την αρχή η Ομοσπονδία μας, σε συνεργασία με το ιατρικό τιμ, αντέδρασε σωστά και ελήφθησαν έγκαιρα και σωστά οι αποφάσεις. Έτσι, λοιπόν, βήμα-βήμα τώρα θα επιδιώξουν να επιστρέψουμε γρήγορα και ομαλά στην κανονικότητα».

Πηγή φωτογραφίας: ΚΟΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης