Με επίδειξη δύναμης ο Ολυμπιακός «σφράγισε» την πρόκριση για τέταρτη διαδοχική χρονιά στην τελική φάση του Champions League υδατοσφαίρισης. Οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέτριψαν 17-7 το Ανόβερο στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, σε αναμέτρηση για τη 13η αγωνιστική του Β΄ ομίλου, και εξασφάλισαν μία θέση στο final-8 της διοργάνωσης, το οποίο θα φιλοξενήσει η γερμανική ομάδα το τριήμερο 6-8 Ιουνίου.

Ο Αλέξανδρος Γούνας με πέντε τέρματα και ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς με τέσσερα (η LEN του χρέωσε λανθασμένα ακόμη ένα, το οποίο όμως πέτυχε ο Σκουμπάκης) ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Πειραιωτών, ενώ ο Μάνος Ζερδεβάς έκανε με… καθυστέρηση έξι μηνών (λόγω της δικαστικής εκκρεμότητας με τη Βουλιαγμένη) την παρθενική εμφάνιση με τη νέα ομάδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επιβάλλουν την ανωτερότητά τους, απέναντι μάλιστα σε ένα Ανόβερο που ήρθε στην Αθήνα χωρίς τον καλύτερο παίκτη του, τον Ιταλό Άλεξ Τζορτζέτι, αλλά και τους Σέκουλιτς, Μπουκόβσκι. Πριν καν συμπληρωθεί ενάμισι λεπτό αγώνα, ο Φουντούλης μετά από μπάσιμο και έξοχη ασίστ του Μυλωνάκη και ο Μουρίκης σε παίκτη παραπάνω (από ασίστ του Φουντούλη) πέτυχαν δύο εύκολα γκολ για τον Ολυμπιακό, ενώ στη συνέχεια ο Γούνας από την περιφέρεια, ο Γενηδουνιάς με πέναλτι, ο Δερβίσης σε κόντρα και ξανά ο Γενηδουνιάς με μακρινό σουτ ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 6-0 (!) στο τέλος της πρώτης περιόδου. Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία, με τον Θοδωρή Βλάχο να αποσύρει στο ημίχρονο τον Γιόσιπ Πάβιτς, δίνοντας την ευκαιρία στον Μάνο Ζερδεβά να κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα του Πειραιά.

Πέραν της εξασφάλισης της πρόκρισης, ο Ολυμπιακός κρατάει στα χέρια του την δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου, εφόσον νικήσει την τελευταία αγωνιστική (15/5) στον Πειραιά τη Βερόνα. Θεωρητικά, μετά την απροσδόκητη εντός έδρας ήττα της Γιουγκ από τη Γιάντραν Σπλιτ (7-6), η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ελπίζει ακόμη και για την πρωτιά, χρειάζεται όμως νέα ήττα των Κροατών στο Ντουμπρόβνικ από τη Σπαντάου.

Τα οκτάλεπτα: 6-0, 4-2, 2-3, 5-2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 2, Νικολαϊδης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 5, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Ζερδεβάς.

Ανόβερο (Κάρστεν Ζεεχάφερ): Σένκελ, Τσόρουσιτς 2, Μόογκ, Ρέαλ, Μπργκούλιαν 3, Ράντοβιτς, Γιόκιτς, Πρόις, Σούτσε, Εστράνι 1, Τσεχ 1, Βίνκελχορστ, Γκετς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης