Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά και 28η συνολικά ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης των Ανδρών. Αν και συνάντησαν αντίσταση για ένα ημίχρονο από τον Απόλλωνα Σμύρνης, στον δεύτερο ημιτελικό του final-4, που διεξάγεται στο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 14-7 και το Σάββατο (29/2, 14:00) θα διεκδικήσουν απέναντι στον Εθνικό το 21ο τρόπαιο της Ιστορίας τους. Γούνας και Γιόκοβιτς ήταν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, με πέντε και τέσσερα γκολ αντίστοιχα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαιτητές υπέδειξαν τρεις αποβολές με αντικατάσταση.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο ματς και προηγήθηκε 3-0 στα μέσα της πρώτης περιόδου, με δύο τέρματα σε παίκτη παραπάνω (Γενηδουνιάς, Γιόκοβτς) κι ένα του Γούνα με απευθείας φάουλ από τα 6μ. Όμως, ένα από τα… συνηθισμένα «ελικοπτεράκια» του Μοσκόφ (γυριστό από την περιφέρεια) άλλαξε την ψυχολογία και η «αμφίβια ταξιαρχία» κατάφερε να ισοφαρίσει 3-3, αξιοποιώντας με Αλαμάνο και Χαραλαμπόπουλο δύο κερδισμένες αποβολές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» ξαναπήραν προβάδισμα με τον Μίτροβιτς, λίγο πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, και στη συνέχεια ο Γιόκοβιτς ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 5-3, σκοράροντας σε παίκτη παραπάνω (κι ενώ νωρίτερα ο Κροάτης είχε νικηθεί από τον Γαλανίδη σε κόντρα). Ο Απόλλωνας όμως και πάλι δεν το έβαλε κάτω, βρήκε λύσεις από μακρινά σουτ των Μοσκόφ και Δερμιτζάκη και ισοφάρισε, πριν ο Γούνας διαμορφώσει 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου το 6-5.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Απόλλωνας έχασε τον Μπεριστιάνο, που αποβλήθηκε με αντικατάσταση, αλλά κατάφερε να «βγάλει» δύο άμυνες με παίκτη λιγότερο και να ισοφαρίσει σε δικό του πλεονέκτημα με τον Γραμματικό. Κάπου εκεί, όμως, οι «κυανόλευκοι» άρχισαν να μένουν από δυνάμεις, ο Ολυμπιακός «χτύπησε» στην κόντρα με Γούνα και Γιόκοβιτς και με τον Κροάτη σε διπλό παίκτη παραπάνω και ξέφυγε 9-6. Στα 22΄΄ πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου, οι διαιτητές εξάντλησαν την αυστηρότητά τους σε μία συνηθισμένη αψιμαχία των Μυλωνάκη και Μοσκόφ, αποβάλλοντας αμφότερους με αντικατάσταση, καθώς και τον βοηθό προπονητή του Απόλλωνα, Δημήτρη Μιτελούδη, για διαμαρτυρία. Χωρίς το μεγάλο επιθετικό της όπλο και με παίκτες πολύ κουρασμένους, η «αμφίβια ταξιαρχία» παρέδωσε… σώμα και πνεύμα και οι Πειραιώτες άνοιξαν την «ψαλίδα» στο τελικό +7 (14-7).

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 3-1, 5-1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Γιόκοβιτς 4, Αρ. Χαλυβόπουλος, Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης, Γούνας 5, Αργυρόπουλος 1, Μίτροβιτς 1, Δαλμάρας, Ιπ. Χαλυβόπουλος.

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπαντέρ Νάσερ 1, Αλαμάνος 1, Γραμματικός 1, Μοσκόφ 2, Μπεριστιάνος, Παπαδόπουλος, Καρούντζος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Τσιστράκης, Σπηλιόπουλος.

-Ο Μανώλης Μυλωνάκης θα γίνει το Σάββατο ο ρέκορντμαν συμμετοχών σε τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας, φτάνοντας τις 15, έναντι 14 που έχουν ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου και ο Χρήστος Αφρουδάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης