Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν ο θριαμβευτής στο μεγάλο ντέρμπι της Α΄ φάσης του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών, καθώς επικράτησε στο Λαιμό της Βουλιαγμένης με 6-5 και πέρασε στον επόμενο γύρο. Το ματς δικαίωσε το χαρακτηρισμό του ντέρμπι, καθώς είχε συναρπαστική εξέλιξη.

Ο ΝΟΒ προηγήθηκε 3-0 στο ξεκίνημα, αλλά οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (3-3), με τη Βουλιαγμένη να διαμαρτύρεται για την ακύρωση ενός γκολ του Καλογερόπουλου στο 3-2. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν ξανά με 5-3 στην τρίτη περίοδο, αλλά η «αμφίβια ταξιαρχία», με πρωταγωνιστή τον Μπαντέρ Νασέρ Αλ Ντουχτέρ, αντέδρασε και πέρασε μπροστά με 6-5, με το τρίτο γκολ του αριστερόχειρα Σαουδάραβα, 5΄05΄΄ πριν τη λήξη. Οι «μπέμπηδες» είχαν ευκαιρίες στη συνέχεια, αλλά ο Γαλανίδης κράτησε με τις αποκρούσεις του τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την έκπληξη της Α΄ φάσης πέτυχε το Περιστέρι, που επιβλήθηκε της Γλυφάδας και μάλιστα με άνεση (14-7), παρότι θα αγωνιστεί φέτος στην Α2 κατηγορία. Ο ΑΝΟΓ παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες και το… πλήρωσε, μένοντας εκτός συνέχειας. Στις αναμετρήσεις μεταξύ ομάδων της Α1, τα Χανιά νίκησαν δύσκολα τη Χίο (13-11), που παλεύει να ξεπεράσει το σοκ του τραγικού θανάτου του Μαντή, ενώ ο Πανιώνιος μετά από ένα αμφίροοπο πρώτο ημίχρονο (2-1), επιβλήθηκε 12-5 του Παναθηναϊκού.

Η ΑΕΚ, στην παρθενική της εμφάνιση στο κύπελλο, έβαλε… δύσκολα στον Εθνικό, από την οποίο ηττήθηκε τελικά με 9-8 στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας. Η Ένωση, πάντως, έδειξε ότι έχει τα φόντα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α2 και να διεκδικήσει άμεσα την άνοδό της στα «σαλόνια» του ελληνικού πόλο. Εύκολα προκρίθηκαν στη Β΄ φάση ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, το Παλαιό Φάληρο και ο Υδραϊκός.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της Α΄ φάσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΝΟ Πατρών-Ολυμπιακός 2-19

ΠΑΟΚ-ΠΕΚΕ Βροντάδου 20-7

Παλαιό Φάληρο-Λάρισα 11-4

Χανιά-Χίος 13-11

Βουλιαγμένη-Απόλλων Σμύρνης 5-6

Περιστέρι-Γλυφάδα 14-7

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 12-5

ΑΕΚ-Εθνικός 8-9

Υδραϊκός-ΑΕ Χαϊδαρίου 14-7

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης